Röda dagar 2023: Planera din ledighet

Vi listar alla datum med röda dagar 2023. Se till att inte missa årets tillfällen av extra långa helger genom att planera semestern i förväg.

Planera ledighet för 2023
Planera ledighet för 2023

Visst vill man få ur så mycket som möjligt av sina röda dagar då det betyder ledighet för många. Skulle man inte vara ledig blir det i många fall extra klirr i kassan vilket också är tacksamt! Nedan kommer en lista på hur de infaller under 2023.

Alla röda dagar 2023

  • Söndag 1 januari
  • Fredag 6 januari, Trettondagen: Ta ledigt för långhelg

Nyårsdagen 1 januari är årets första röda dag, ofta en riktig slö dag med hemma mys och Ivanhoe på tv-n. Nästkommande är trettondagen som faller in fredag den 6 januari, där finns det möjlighet för långhelg. Skön mjukstart på året!

Röda dagar 2023: Vår

Fredag 7 april, Långfredagen

Söndag 9 april: Påskdagen

Måndag 10 april: Annandag påsk

April månad med påsken där de röda dagarna är 7:e, 9:e och sedan måndag 10:e som är annandag påsk. Här får man många dagar att tillbringa med familj och vänner eller varför inte passa på att ta en cityweekend någonstans.

  • Måndag 1 maj: Valborg
  • Torsdag 18 maj: Kristi himmelsfärdsdag
  • Söndag 28 maj: Pingstdagen
  • Tisdag 6 juni: Sveriges nationaldag

1 maj, arbetarnas stora dag är en måndag vilket innebär långhelg. Kristi himmelsfärdsdag den 18 maj är en torsdag så tar man ledigt fredagen blir det 4 dagar ledigt, inte illa!

28 maj är en söndag och nu är det hög tid att börja se efter i trädgården om det intresset faller i smaken.

Sveriges nationaldag den 6 juni är en tisdag.

Röda dagar 2023: Sommar

Fredag 23 juni: Midsommarafton (halvdag?)

Lördag 24 juni: Midsommardagen

Midsommarafton är på fredag och 24:e som är midsommardagen är lördagen. Många går tidigare redan på torsdagen vilket gör denna stora helg till en ypperlig tid att resa bort eller passa på att vara riktigt ledig och fira att sommaren kommit i gång.

Röda dagar 2023: Höst

  • Lördag 4 november: Alla helgons dag

Hösten bjuder på en röd dag som infaller lördagen den 4:e november då det är tid för att tända ljus både i hemmet och på gravar för att fira alla själars dag som i Sverige heter alla helgons dag. En stilla och vacker högtid då minnet av de döda uppmärksammas.

Röda dagar 2023: Jul

  • Söndag 24 december: Julafton
  • Måndagen 25 december: Juldagen
  • Tisdagen 26 december: Annandag jul

Sist men inte minst är de röda dagarna kring julen. Julafton är en söndag i år vilket innebär att juldagen är måndagen 25:e och sedan annandag jul den 26:e på tisdagen. Vill man ha långledigt binder man ihop julen med nyåret då det är få dagar däremellan att ta ledigt!