Rolf Lassgård om nya kärleken Beatrice: "Betyder mycket"

Rolf Lassgård fann kärleken som 67-åring. Nu berättar han om hur det är att hitta kärleket på nytt – med ett liv i bagaget.
– Jag har träffat någon som betyder mycket för mig, säger Rolf Lassgård i radioprogrammet "Halv tre med Lotta Bromé".

Tvådelad bild på Rolf Lassgård.
Rolf Lassgård bekräftar att det är ljuvligt att bli kär på äldre dagar.

I närmare 30 år var folkkära skådespelaren Rolf Lassgård och exfrun Birgitta Lassgård gifta. Paret fick tre barn tillsammans innan de valde att gå skilda vägar för två år sedan. Ett gemensamt beslut enligt paret själva.

Nu har Rolf Lassgård funnit kärleken på nytt – som 67-åring.

Rolf Lassgård och Lena Olin i "Andra akten"

Rolf Lassgård och Lena Olin är aktuella i filmen "Andra akten" som handlar om att hitta kärleken sent i livet, i den så kallade andra akten. En passande handling för huvudskådespelaren Lassgård då han, precis som sin filmkaraktär, också funnit kärleken sent i livet. På galapremiären av filmen kom han nämligen i armkrok med nya kärleken Beatrice.

När han senare besökte Mix Megapols radioprogram "Halv tre med Lotta Bromé" berättar han om den nyfunna partnern.

– Det är klart att jag är glad, jag har träffa någon som betyder mycket för mig. Vi ska i lugn och ro se vart detta kan bära, säger han i radioprogrammet.

Att bli kär efter 50

Att bli kär på äldre dagar kanske inte alltid upplevs som en dans på rosor. Men enligt Rolf Lassgård går det minst lika bra, något han berättade i TV4:s "Efter fem".

– Det är bara ljuvligt. Det är människor som har ett helt liv med sig, de har varit 15, de har varit 25, de har varit alltihop. Det är klart att man har allt med sig – fast dubbelt upp, säger han i programmet och fortsätter:

– Det är inte så stort skillnad, det är lika fantastiskt. Det är bara det att man har annat med sig.

Rolf Lassgård och Beatrice.
Rolf Lassgård och nya kärleken Beatrice på premiären av "Andra akten".

Läs mer: