Roliga lekar att göra på en babyshower – 9 tips!

Att anordna en babyshower är ett fint och roligt sätt att fira en tillökning i familjen tillsammans med nära och kära. Det är en tradition som ger vänner och familj möjlighet att visa sitt stöd, dela med sig av sina erfarenheter och överösa blivande föräldrar med tips och gåvor inför barnets ankomst. Det är också ett tillfälle att stanna upp och känna tacksamhet inför bebisens ankomst.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Artikeln innehåller kommersiella länkar

Att anordna en babyshower är ett fint och roligt sätt att fira en tillökning i familjen tillsammans med nära och kära. Det är en tradition som ger vänner och familj möjlighet att visa sitt stöd, dela med sig av sina erfarenheter och  överösa blivande föräldrar med tips och gåvor inför barnets ankomst. Det är också ett tillfälle att stanna upp och känna tacksamhet inför bebisens ankomst. 

Babyshower

 Planering och genomförande av en babyshower kan variera stort, men oavsett upplägg är det en speciell tillställning som välkomnar det nya livet med värme och kärlek. Oavsett vilket är en babyshower ett roligt och mysigt sätt att samlas och tillsammans bolla förväntningar, funderingar och dela med sig av tips och råd inför den stora förändringen som står runt hörnet.

Babyshower aktiviteter

Har du en babyshower på gång där det är ditt uppdrag att ordna en rolig lek eller aktivitet för de deltagande? Då har du hittat rätt. Nedan bjuder vi på 9 roliga lekar att göra på en babyshower för alla smaker!

1. Gissa bebisen

Be alla gäster ta med sig ett utskrivet foto på dem själva när de var bebisar. Numrera bilderna och lägg ut dem på ett bord, och ge sen var och en varsitt ark där de ska gissa vem av de närvarande som hör ihop med vilken bild. Vissa kommer vara självklara, andra desto klurigare! På MyPerfectdays finns färdiga lappar att använda, väldigt fint och bra uppstyrt!

Foto: Myperfectday
Foto: Myperfectday

2. Gör en personlig body tillsammans

En aktivitet som inte kräver att alla är samlade och involverade samtidigt, vilket kan vara skönt om det är ett stort gäng, är att köpa en vit body och ett gäng textilpennor. Informera alla gäster om att man kan rita en personlig bild eller hälsning på bodyn innan man går. Mer personlig present går knappast att få som minne från babyshowern! Tips, kom ihåg att använda textil pennor, finns att köpa här!

3. Gissa barnmaten

Köp ett par burkar barnmat och pilla bort etiketterna. Förse gästerna med varsin sked och låt dem provsmaka. De som gissar flest rätt på smakerna vinner!

4. Gästbok till bebisen

Att skriva en gästbok till den framtida bebisen är inte bara ett mysigt sätt att samla minnen från den speciella dagen, utan också ett vackert sätt att välkomna det nya lilla livet till världen. Genom att skriva ner personliga hälsningar, önskningar och råd i gästboken ger man den blivande bebisen en ovärderlig av kärlek och visdom att bära med sig genom livet. Tips – här är en jättefin från Myperfectday!

Vill man göra det till en rolig aktivitet kan man även lägga ett gästbokspussel där man får skriva sina lyckönskningar. Du hittar gästbokspusslet här!

5. Memory med kändisar och bebisnamn

Skriv ut bilder på kändisföräldrar, och lappar med namn på deras barn. Vem har ett barn som heter Apple? Och vem har döpt sin älskling till North? Flest rätt vinner.

6. Gissa förlossningsdag

En lek som inte går att kora vinnare på förrän bebisen väl är född, men lika rolig för det! Köp en liten anteckningsbok och låt gästerna skriva i när bebisen kommer födas, hur mycket hen kommer väga och hur lång de tror hen kommer vara. Facit kommer när bebis kommer!

7. Ge bebisen nappen

En babyshowervariant på “sätt knorren på grisen” – fast med napp och bebis.

8. Preggoalias

Skriv ut olika gravid- och bebisrelaterade ord på lappar, som exempelvis kejsarsnitt, moderkaka, sätesbjudning, snorsug, doula och epidural. Turas om att dra lappar, och sen ska ni förklara det som står på lappen utan att använda ordet. Skrattgaranti!

9. Spott med liten napp

Gör en markering med tejp på golvet och markera ut en bana därifrån. Sen får alla ställa sig, i tur och ordning, på markeringen med en napp i munnen för att sen spotta den så långt som det bara går. Den som spottar längst vinner! Tips, här finns nappar som även går att använda som bordsdekorationer!