Så mycket tjänar tv-kocken Tareq Taylor

Tareq Taylor är en mycket uppskattad tv-kock och fick den ärofyllda uppgiften att vara SVT:s julvärd 2021. Men vad har tv-kocken i lön?

Hur mycket tjänar tv-kocken, Tareq Taylor?
Hur mycket tjänar tv-kocken, Tareq Taylor?

Programledaren och kocken Tareq Taylor har under åren nått en mängd olika framgångar i sin karriär. Han har bland annat vunnit programmet “Kockarnas kamp”, medverkat i “Stjärnorna på slottet” och “Över Atlanten”. Men under 2021 kunde han lägga ytterligare en stor framgång på sitt cv – om inte den största – när han höll tv-tittarna sällskap på SVT under självaste julafton.

Tareq Taylor är årets julvärd på SVT 2021

När Tareq Taylor blev utsedd till årets julvärd var det många som jublade över att den folkkära kocken fått äran att tända ljuset, inte minst de som allra helst vill ha just honom till julbordet. Så vad kan en så populär och hårt arbetande tv-personlighet och kock tjäna egentligen?

Så mycket tjänar tv-kocken Tareq Taylor

Under 2019 hade tv-kocken Tareq Taylor en årslön på 744 300 kronor och fördelat på årets tolv månader blir det en månadslön på 62 025 kronor, skriver Nyheter24.

Läs mer: Tareq Taylor bekräftar – han och Sofia "PT-Fia" Ståhl är ett par

Han är verksam i flera bolag, bland andra restaurangverksamheten Tareq Taylor AB, som under 2019 omsatte 4 146 000 kronor med tillgångar på 7 455 000 kronor.