Så träffades "Exit"-skådespelaren Agnes Kittelsen och Lars Winnerbäck: "Vi är ganska lika"

Agnes Kittelsen har gjort succé i norska dramaserien "Exit". Skådespelaren är gift med den svenska musikern Lars Winnerbäck.
– Jag känner igen mig i Lars och känner mig förstådd, sa Agnes i en intervju i "Skavlan".

Agnes Kittelsen och Lars Winnerbäck är äkta makar.
Agnes Kittelsen och Lars Winnerbäck träffades 2013.

Den omåttligt populära norska dramaserien "Exit" är tillbaka med en tredje och sista säsong. En av huvudrollerna spelas av Agnes Kittelsen, som i serien spelar Hermine Veile som är gift med svenska Adam Veile, som spelas av svenska skådespelaren Simon J. Berger. Även i verkligheten är Agnes i en relation med en svensk, hon är nämligen gift med musikern Lars Winnerbäck.

Agnes Kittelsen är Lars Winnerbäcks fru

Agnes Kittelsen och Lars Winnebäck har varit ett par sedan 2013. Paret träffades första gången på en inspelningen av tv-serien "Dag". När duon gästade SVT- och NRK-programmet "Skavlan", berättade Lars att han visste vem Agnes var redan innan inspelningen.

– Jag hade hoppats på att du (Agnes) var där då, men det var du ju inte den dagen just, säger Lars Winnerbäck i intervjun.

I intervjun berättade programledaren Fredrik Skavlan att parets vänner inte blev förvånade när Agnes och Lars blev tillsammans.

– Ja jag tror att vi är ganska lika. Jag har förstått på andra att vi uppfattas som olika, men det är väldigt många saker i Lars som jag känner igen mig och att jag också känner mig väldigt förstådd av Lars, säger Agnes.

– Jag tycker faktiskt vi är väldigt lika, fortsätter Lars.

Agnes Kittelsen och Lars Winnerbäck.
Agnes Kittelsen och Lars Winnerbäck har dottern Edith tillsammans.

Agnes och Lars gifte sig 2016

Paret firade kärleken med ett giftemål i april 2016. Parets vigdes i Katarina kyrka i en hemligt ceremoni. 2020 välkomnade Agnes och Lars sitt första gemensamma barn, dottern Edith. Trots det, väljer de att bo i olika städer.

– Vi träffades när våra söner sju och nio år. De hade sina liv och miljöer, och så hade andra föräldrar. Det kändes orättvist att ta det ifrån dem, det hade vi inte rätt att göra. Så vi lever lite annorlunda. Det positiva är att ha tillgång till två städer, sa Agnes Kittelsen i en intervju med norska tidningen Tara.

Läs mer: