Siw Malmkvist syrliga pik mot Let's dance: "Verkligen dåligt"

Siw Malmkvist skulle ha varit en av deltagarna i "Let's dance" 2020, men coronapandemin satte stopp för hennes medverkan. Hon erbjöds så en plats i tävlingen året därpå, men hon kontaktades aldrig. I en intervju med Nöjeslivet berättar hon om den stora besvikelsen.

Siw Malmkvist.
Siw Malmkvist skulle egentligen tävlat i Let's dance 2020.

Let's dance är tillbaka i tv-tablån, underhållningsprogrammet där svenska kändisar snörar på sig dansskor och tävlar mot varandra. 2023 programleds Let's dance av David Lindgren och Kristin Kaspersen, som fått hoppa in efter att Pedra Mede tvingades avstå på grund av ryggproblem.

"Det finns bara en Petra Mede men jag är otroligt stolt över att få frågan om att ersätta henne", skrev Kaspersen på sin Instagram.

Läs mer: Petra Mede hoppas av Let's dance – Kristin Kaspersen ersätter

Let's dance 2023 – Nilla Fischer historisk

Bland årets deltagare hittar vi programledaren Rickard Sjöberg, radioprofilen Kodjo Akolor och tv-profilen Johanna Lind Bagge. Fotbollsspelaren Nilla Fischer kommer också att tävla i dansprogrammet och blir historisk som den första kvinnliga deltagren att dansa med en kvinnlig dansare i tävlingen.

Läs mer: Let's dance – alla deltagare 2023

Siw Malmkvist om sin uteblivna Let's dance medverkan

En som skulle ha deltagit i Let's dance redan 2020 är sångaren och skådespelaren Siw Malmkvist. Men på grund av coronapandemin tvingades hon hoppa av underhållningsprogrammet. Siw ska då ha erbjudits en plats i 2021 års upplaga av tävlingen, men även då ekade hennes namn tomt på deltagarlistan. Och så även 2022 och 2023.

Siw Malmkvist är besviken över att situationen runnit ut i sanden.

– Det var ju sagt jag hade en given plats året därpå, efter pandemin. Men de hörde aldrig av sig. Inte en enda gång. Icke en gång hörde jag från Let’s dance, säger hon till Nöjeslivet och fortsätter:

– Jag hade inte hört någonting, så då ringde jag upp dem själv naturligtvis för att fråga, hur blir det? ”Nä tyvärr”, sa de och då blev jag sur. Det var verkligen dåligt av dem.