Sofia Ståhl öppnar upp om otroheten: "Han satt på makten"

Sofia Ståhl berättar öppet och ärligt om en av sina relationer som kantades av otrohet och svek. 

Sofia Ståhl och Tareq Taylor är ett par sedan några år tillbaka. Idag lever de tillsammans i Nacka.
Sofia Ståhl och Tareq Taylor är ett par sedan några år tillbaka. Idag lever de tillsammans i Nacka.

För några år sedan berättade hälsoprofilen Sofia Ståhl, 35, och tv-kocken Tareq Taylor, 54, att de är ett par. Sedan dess har det hänt en hel del i parets relation. 

De har startat gemensamma jobbprojekt, närmare bestämt dragit igång en föreläsning med temat relationer, de har båda sålt sina bostäder – Ståhl i Hammarby Sjöstad och Taylor i Malmö – samt köpt hus och flyttat till Nacka tillsammans. 

Relationen dem emellan ser helt enkelt ut att gå som tåget. Men enligt Sofia Ståhl har hennes kärleksliv inte alltid sett ut på det viset. 

I en text som hon publicerat på sin blogg berättar hon om en relation hon hade som ung, i gymnasiet. Relationen var destruktiv, och i texten berättar Ståhl att hennes dåvarande pojkvän uttryckte att han flertalet gånger ville att de skulle pausa sin relation, så att han skulle kunna få vara med andra. 

"”Jag vill ta en paus”. Då var det dags igen. ”En paus” betydde att han fick göra vad han ville med vem han ville på helgen och att vi sågs som om ingenting hänt på veckodagarna. Ofta satt jag i rummet bredvid medan han hånglade med någon annan medan våra vänner festade ihjäl sig runt omkring.", skriver Sofia Ståhl. 

Hon fortsätter:

"Han satt på makten och tog pauser när det passade. Jag gillade läget, förundrad över att någon som han ville vara med någon som jag."