Sommarlov på SVT 2024 sändningstider, artister och programledare

Här är allt vi vet om "Sommarlov" 2024! Du kan läsa om årets tema, programledare, artister, gäster och sändningstider. Det och mycket mer hittar du här!

Årets programledare i SVT:s Sommarlov 2024.

Det har blivit dags för att ladda upp inför ännu en säsong av SVT:s populära barnprogram "Sommarlov" som sänds under somrarna. I programmet får tittarna – och publik på plats – följa med programledarna och olika gäster på spännande äventyr. 

2023 var temat historia och under sommaren tog det årets programledare Malin Olsson, Alexander Hermansson, Adrian Alebo AnderssonAngelika Prick och Ida On med tittarna på en tidsresa. Även Sommarskuggan var på plats och busade loss i kulisserna. 

Nu har det alltså blivit dags för ännu en säsong av "Sommarlov" på SVT. Här kan du läsa mer om årets säsong! 

Då har SVT:s Sommarlov premiär 2024 

Många undrar när "Sommarlov" har premiär 2024. Då kan vi tala om att SVT-programmet har premiär den 10 juni 2024. Det är en måndag. 

Barnprogrammet sänds varje dag på SVT Barn och SVT Play fram till fredag 16 augusti 2024. 

Sommarlov 2024: Programledare 

Årets programledare i SVT:s "Sommarlov" är Malin Olsson, Alexander Hermansson, Ida On, Adrian Alebo Andersson, Angelika Prick och Ellen Särnevång. Samtliga programledare är SVT Barn-profiler sedan tidigare, men Ellen Särnevång är ny i "Sommarlov". 

Sommarlov 2024: Tema 

"Sommarlov" har temat framtiden. 

"Karaktären Chefen har galopperande framtidsångest och har byggt norra Europas säkraste säkerhetsvalv för att skydda sig själv från allt elände i världen. Sommarlovs programledare och alla tittare ska försöka muntra upp honom genom att göra tvärtom; att tillsammans vara positivt nyfikna på framtiden genom att utforska och fantisera om den.", står det i ett pressmeddelande. 

– Det känns som barn idag behöver peppas lite extra för att kunna drömma fritt och stort om framtiden. I sommar ska vi utforska framtiden på ett lekfullt sätt. Allt från spännande uppfinningar, till framtidens kläder, återbruk och rymdbesök. Vi hoppas få i gång barnens fantasi kring framtiden och peppa dem med positivitet. Det känns viktigt att ge barn hopp och framtidstro, säger Malin Olsson.

Sommarlov 2024: Sändningstider 

Vilka tider sänds "Sommarlov" 2024? Det är en fråga som många undrar, och faktum är att tv-programmet brukar börja sändas klockan 9 på förmiddagen. 

Programmet brukar spelas in mellan klockan 9-11 på förmiddagarna. 

Sommarlov 2024: Artister och gäster 

Varje fredag bjuds det på musik av olika artister. Här är hela listan med artister som gästar "Sommarlov" 2024: 

  • Arwin 14 juni
  • Lia Larsson 21 juni
  • Cazzi Opeia 28 juni
  • Elecktra 5 juli
  • Smash Into Pieces 12 juli
  • Liamoo 19 juli
  • Maria Sur 26 juli
  • Saga Ludvigsson 2 augusti
  • Anis Don Demina 9 augusti

Programmet gästas även av andra personer, däribland SVT barn-karaktären  Spöket Lazlo. Sommarskuggan kommer även hen dyka upp i årets "Sommarlov". Spännande! 

Artikeln uppdateras. 

Lästips

Så mycket tjänar SVT-profilen Malin Olsson 

Längden, lönen, skilsmässan – här kan du läsa mer om Alexander "Rackaralex" Hermansson