Sura miner i "Robinson" efter Tove Dalsryds agerande: "Känns fruktansvärt" 

Starten gick inte helt som planera för deltagaren Tove Dalsryd som orsakade en del ilska bland sina lagmedlemmar. 

Tove Dalsryd är medlem i lag Syd.
Tove Dalsryd är medlem i lag Syd.

TV4:s överlevnadsprogram "Robinson" är igång med en ny säsong och redan i det första avsnittet bjuds det på minst sagt händelserikt innehåll. När den första tävlingen drar igång sker nämligen något som orsakar säsongens första intrig. 

Inför den första tävlingen får lagen reda på att det finns en immunitet i form av ett immunitetshalsband tillgängligt för varje lag. Deltagarna får dock reda på att om en i laget väljer att ta sig an immuniteten får den personen inte vara med och tävla i den första tävlingen. Personen får dock en fördel i form av att denne blir immun hela första veckan i programmet. 

Tar första immuniteten i "Robinson" 2023

När tävlingen väl startar visar det sig snabbt att samtliga medlemmar i lag Nord avstår immuniteten. I lag Syd däremot, där är det en person, Tove Dalsryd, som grabbar tag i immunitetshalsbandet och blir därmed immun under en hel vecka. 

Beslutet blir dock inte särskilt välkomnat av alla i laget. I och med immuniteten blir lag Syd en man mindre under den första tävlingen – en tävling där de har chans att vinna saker som fiskenät och mat. 

Tove Dalsryd knep årets första immunitet i 'Robinson' 2023.
Tove Dalsryd knep årets första immunitet i "Robinson" 2023.

Ilska inom lag Syd efter Tove Dalsryds beslut 

Lag Syd förlorar tävlingen mot lag Nord, något som "Robinson"-deltagaren Deisi da Silva Rudén menar har med Tove Dalsryds beslut att göra.

– Jag tror faktiskt att vi förlorade för att hon valde att ta immuniteten, säger hon i programmet. 

En annan lagmedlem till Tove som uttrycker att han inte heller är särskilt nöjd med beslutet är Charlie Wiberg:

– Mycket frustration, lite ilska. 

"Det känns fruktansvärt"

Men inte heller själva beslutstagaren är helt nöjd med det som skett. Strax efter att hon tagit immuniteten visas en mycket ledsen Tove som berättar att hon ångrar sig.

– Det känns för jävligt alltså. Det var inte planerat. Så jag har en sådan jävla ångest nu. Det känns fruktansvärt. Det fanns inte i min världsbild att göra det men när jag sprang förbi och såg den i ögonvrån så greppade min hand tag i den.

Efter ett tag vänder lag Syd inställning till det hela och visar istället sitt stöd till Tove som gång på gång uttrycker sin ånger och ångest under programmets gång. 

– Hon har visat på alla sätt som hon bara kunde att hon vill väl. Hon gjorde det av impuls och vi tror på henne, säger lag Syd-medlemmen Deisi i avsnittet. 

Tove Dalsryd stöttas av sina lagkamrater.
Tove Dalsryd stöttas av sina lagkamrater.