SVT riskerar böter efter Danny Saucedos framträdande i "Melodifestivalen" 

Danny Saucedos första framträdande i "Melodifestivalen" 2024 resulterade i en finalplats, men också en del anmälningar till Granskningsnämnden. 

Danny Saucedo gick raka vägen till final i SVT:s "Melodifestivalen".

Mello-året 2024 är i full gång och har dragit till sig flera miljontals tittningar. En av de som medverkar i årets tävling, och som gick direkt till final, är artisten Danny Saucedo

Han deltar i tävlingen för femte gången, och alla fem gånger har han gått raka vägen till final. 

Danny Saucedo.

Men den här gången har Saucedos medverkan inte bara bidragit till en finalplats, utan även en och annan anmälning till Granskningsnämnden. 

Under den fjärde deltävlingen syntes två loggor på SVT, en logga på ett par skor och en logga på ett pingisbord, något Expressen var först med att avslöja. 

Skorna, av märket Adidas, bars  på scen av Danny Saucedo. Loggan på pingisbordet var av märket Stiga och visades i bild när Carina Berg och Björn Gustafsson firade Saucedos födelsedag. 

Carina Berg.

Danny Saucedo var således inblandad i de båda loggor som anmälts till Granskningsnämnden av tittarna, men enligt programmets projektledare Anders Wistbacka var loggornas närvaro inget som överraskade. 

– Det visste jag också om. Och jag godkände det, säger projektledaren Anders Wistbacka till Expressen. 

Huruvida SVT fälls eller inte återstår att se.