SVT:s Husdrömmar möts av kritik: "Snälla pausa hellre"

SVT:s populära Husdrömmar möts av kritik från tittare som är upprörda över de hus som visas i programmet.

SVT:s Husdrömmar möts av kritik av tittare som är missnöjda med det som visas i programmet.
SVT:s Husdrömmar möts av kritik av tittare som är missnöjda med det som visas i programmet.

Årets säsong av Husdrömmar är i full gång och med det även olika husbyggen runt om i Sverige. Under säsongens gång har Gert Wingårdh och Anne Lundberg tittat närmare på när olika personers tankar resulterar i riktiga drömlyor, i alla fall halvfärdiga sådana.

Tittarkritik mot Husdrömmar: "Halvfärdiga hus"

Nu kritiseras programmet av tittare som är missnöjda över att just flera av husen som synts under säsongens gång inte blivit helt klara.

"Så tråkigt med ännu ett ofärdigt hus. Håller med tidigare kommentarer att det hade varit bättre att vänta med denna säsong om inte ett enda hus är färdigt."

"Underbart program men med ytterligare ett hus som inte är färdigt, skittråkigt."

"Blir det ytterligare ett halvfärdigt hus vi får se?"

"Ytterlig ett hus som inte är färdigt.. snälla pausa hellre en säsong så husen blir klara!"

"Nää @svthusdrommar nu måste ni svara på alla klagomål om att ni enbart har med halvfärdiga hus den här säsongen! Det som är tjusningen med programmet är (VAR får jag väl skriva numera) att se slutresultatet! VARFÖR väljer ni att avsnitt efter avsnitt ta med hus som är halvfärdiga..?!? Förstår att ni måste fylla tablån men det här är inte okej längre. Känns som ett skämt"

SVT svarar på kritiken

Förutom kritiska kommentarer från tittare syns även ett uttalande från de som jobbar med programmet angående orden om de halvfärdiga projekten:

"Vi har fått in några frågor och synpunkter om att det är flera hus i årets säsong som inte är helt färdiga. När vi börjar inspelningen så vet vi aldrig hur det ska sluta, vilket är en del av spänningen i programmet och i att bygga hus. Det är svårt att uppskatta om och hur tidsplanerna kommer att hålla, speciellt i relation till hur vi ska spela in och sända. På sistone har det blivit allt mer utmanande i och med världsläget, bland annat med längre leveranstider och ökande priser, vilket gör att flera hus och husägare stöter på problem med att hålla tidsplanen, och i slutändan sin.", skriver de och tillägger:

"Vi vill såklart kunna visa upp ett färdigt resultat och det är vårt mål. Vi tar det med oss när vi planerar våra kommande säsonger. På återseende!"