Tips på 5 fina spjälsängar till barnrummet

Utbudet av spjälsängar är stort och det finns massor av modeller, storlekar och priser. Men vi har valt att fokusera på det yttre. Här är Familjelivs 5 favoritsängar till babyn. 

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Artikeln innehåller kommersiella länkar

Att välja rätt spjälsäng är en av de första och viktigaste uppgifterna för blivande föräldrar. Spjälsängen är inte bara en plats där barnet ska sova utan också en plats där barnet kommer att spendera en stor del av sin tid under de första åren av sitt liv. Det är därför av yttersta vikt att sängen är både säker och bekväm. 

När det kommer till att välja en spjälsäng finns det flera aspekter att överväga. Den ska ha en stabil konstruktion, tillverkad av icke-giftiga material och designad med barnets säkerhet i främsta rummet. Många föräldrar föredrar spjälsängar som kan anpassas allteftersom barnet växer, till exempel genom att ha justerbara sänghöjder och möjligheten att ta bort sidor när barnet blir äldre.

1. Troll spjälsäng

Foto: Jollyroom
Foto: Jollyroom

Märket Troll är känt för att producera säkra och pålitliga spjälsängar av hög kvalitet för de allra yngsta. Med ett fokus på skandinavisk design och hållbarhet, strävar Troll efter att erbjuda moderna familjer spjälsängar som kombinerar funktionalitet med estetik.

Elegant spjälsäng från märket Troll, finns i flera färger. Spjälsängen kostar 2999 kronor och du hittar spjälsängen här!

2. Spjälsäng med dropside

Foto: Jollyroom
Foto: Jollyroom

En av de typer av spjälsängar som varit populär genom åren är den med "dropside", eller nedfällbar sida, som erbjuder flexibilitet och bekvämlighet vid användning. Denna typ av spjälsäng gör det möjligt för föräldrarna att enkelt lägga ner och ta upp barnet ur sängen genom att ena sidan kan sänkas ned. Spana in spjälsängen här!

3. Stokke spjälsäng

Foto: Jollyroom
Foto: Jollyroom

Den prisvinnande spjälsängen från Stokke har blivit många föräldrars favorit och är mest känd för sin ovala och unika design. Spjälsängen kostar 6995 kronor och finns att köpa här.

4. Sebra Baby- och Juniorsäng

En utdragbar spjälsäng erbjuder en långvarig lösning som kan anpassas efter barnets växande behov, vilket gör det till ett kostnadseffektivt val. Det smarta designkonceptet främjar även en smidig övergång för barnet från spjälsäng till en mer "vuxen" säng.
Spjälsängen kostar 7399 kronor och du hittar den här!

5. JLY Lux Spjälsäng

En mysig och stilren själsäng med förvaring nedtill, praktisk och fin! Du hittar den här!