TV4-profilen ryter ifrån efter fejkade bantningskampanjen: "Så långt ifrån den jag är"

Soraya Lavasini är idag ett välbekant ansikte i TV4:s "Nyhetsmorgon". Nyligen utsattes TV4-profilen för bedrägeri i form av fejkad bantningsreklam. Nu öppnar hon upp om känslorna kring händelsen. 

Soraya Lavasini är en av programledarna i TV4:s 'Nyhetsmorgon'.
Soraya Lavasini är en av programledarna i TV4:s "Nyhetsmorgon".

För drygt tio år sedan gjorde Soraya Lavasini, 41, sitt första framträdande i TV4:s "Nyhetsmorgon" och idag är hon ett välkänt ansikte i morgonprogrammet. 

Nyligen började det spridas en fejkad bantningskampanj på sociala medier som visar upp retuscherade så kallade "före"- och "efter"-bilder på programledaren. 

”Jag förväntade mig inte att gå ner i vikt skulle väcka så många frågor hos er – ni fyllde bara min inkorg med meddelanden. Istället för att svara på varje meddelande individuellt har jag bestämt mig för att skriva ett inlägg om detta ämne. Ja, jag har verkligen gått ner 19 kg på bara två månader", står det i inlägget.

Soraya Lavasini öppnar upp om känslorna efter bedrägeriet: "Förbannad"

Nu ryter Soraya Lavasini ifrån och dementerar den fejkade kampanjen i ett inlägg på sina sociala medier: 

"Ännu ett kreativt exempel på bedrägeri! Den här gången har de, förutom att hela texten är fabricerad, även manipulerat en gammal bild på mig. Så som jag ser ut till höger i bild har jag ALDRIG sett ut.Det här är så långt ifrån vem jag är och vad jag står för! Så igen - detta är bluff och båg!! Anmäl gärna om du råkar på liknande s**t i flödet"

I en intervju med Aftonbladet, öppnar Soraya upp om känslorna kring det hon har utsatts för. Hon förklarar att bedrägeriet tagit extra hårt på henne då hon aldrig skulle marknadsföra bantning eller dylikt:

–  Jag blir mest förbannad och tycker det är så fräckt av dem att utnyttja oss kända profiler i det här syftet och på det här sättet som de gör. Det är ju för att lura människor och de utnyttjar oss för att locka till att köpa produkter som inte vi har ett skit med att göra, säger hon och fortsätter: 

– Det är verkligen så långt från den jag är och det jag vill förknippas med och stå för. Jag vill bara att vi ska tycka om oss själva som vi är och jag skulle aldrig promota ett sådant här typ av preparat.

Källa: Instagram/@sorayalavasini

Har polisanmält händelsen

Soraya Lavisina berättar även för tidningen att hon tagit till rättsliga åtgärder och polisanmält händelsen:

– Jag har polisanmält det. Men jag har gjort sådana här saker tidigare, och det har inte lett till någonting. Men det finns ett signalvärde i att göra det.