Två kvinnor anhållna för misshandel av treårig flicka i Blekinge

Ytterligare en kvinna är anhållen i samband med den uppmärksammade misshandeln av en liten flicka i Blekinge. Sedan tidigare är en ung kvinna anhållen misstänkt för grov misshandel.

Polisen utreder två kvinnor som misstänks för grov misshandel av ett litet barn.

Polisen fick in flera larm i måndags sedan filmklipp som uppgavs visa hur en kvinna misshandlade en flicka i treårsåldern började spridas i sociala medier. Kvinnan, som är i 20-årsåldern, identifierades och hon hämtades in till förhör under måndagskvällen. Hon anhölls senare.

– Den misstänkta är delgiven misstanke om grov misshandel. Hon är anhållen på sannolika skäl, den starkare misstankegraden, säger åklagaren Anna Johansson Toresten till Aftonbladet.

Läs mer: Treårig flicka misshandlad av kvinna – filmklipp visade

Under tisdagen har den misstänkta kvinnan förhörts på nytt.

– Min klient erkänner brott, säger hennes advokat Markus Segerström till tidningen.

Ytterligare en kvinna anhållen för misshandel av treåringen

På tisdagen anhölls ytterligare en kvinna misstänkt för grov misshandel, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

– Det kom fram uppgifter i utredningen som gjorde att en kvinna anhölls i sin frånvaro tidigare i dag (tisdag), säger polisens presstalesperson Thomas Johansson till TT.

Kvinnan, som är i 50-årsåldern, greps senare under tisdagseftermiddagen.

Läs mer: Efter misshandeln av treåriga flickan i Blekinge – kvinna begärs häktad

100-tals anmälningar om barnmisshandel i Blekinge

Den lilla flickan har omhändertagits och mår under omständigheterna bra, skriver den aktuella kommunen i ett pressmeddelande. Kommunen uppger att man under förmiddagen har "tagit emot 100-tals anmälningar i frågan".

Filmklipp som visar barnmisshandeln sprids på sociala medier

Filmklippen har fått stor spridning i sociala medier och nu uppmanar polisen folk att sluta sprida dem. Thomas Johansson säger att den som sprider dem kan göra sig skyldig till olaga integritetsintrång, ett brott som kan ge två års fängelse.