Tvåbarnspappan blir första renskötaren i "Bonde söker fru"

En ny omgång kärlekstörstande lantbrukare är klara för årets "Bonde söker fru". För första gången deltar en renskötare.
– Jag tror att många kommer att bli kära i honom, säger programledaren Linda Lindorff.

Renskötaren Jon-Krista Jonsson kommer att få många kärleksbrev, tror Linda Lindorff.

Trots att dejtingsåpan är inne på sitt 17:e år har man återigen hittat ett toppgäng att presentera för tittarna, tycker Linda Lindorff.

– Varje gång så går det liksom inte att föreställa sig hur det skulle kunna komma ett lika bra gäng igen, och igen, och igen. Men så gör det ändå det, säger hon.

I år har man fått till en stor spridning bland deltagarna så väl geografiskt som åldersmässigt. För första gången är också en renskötare med i programmet.

– Vi har ju haft en älgbonde tidigare och nu har vi då en renbonde. Han heter Jon-Krista och har en gård utanför Umeå. Han har renar på gården, men så har han också ett gäng renar uppe till fjälls och där är han minst ett par veckor om året, säger Lindorff.

"Karismatisk och supersnygg"

Som vanligt smygstartar säsongen med en presentation av deltagarna för att locka potentiella beundrare inför höstens omgång. Lindorff tippar att Jon-Krista Jonsson kommer att få många kärleksbrev.

– Han är en otroligt karismatisk och supersnygg och väldigt närvarande ung man. Pappa till två, men som nu söker någon att dela resten av livet med. Han älskar kärleken och han söker någon som kan dela hans kärlek till naturen. Han har sin samiska bakgrund samtidigt som han är allt det här andra också, säger hon.

En annan deltagare med potential att bli tittarfavorit är enligt Lindorff mjölkbonden Kristian Gustafsson från Gotland.

– Han har 200 kor minst och en stor och härlig gård. Han är väldigt manlig, men också väldigt mjuk och han gillar de här små detaljerna i livet. Jag är ju van vid bullar och kaffe när jag hälsar på, men han serverade sabrerad skumpa och en charktallrik. Han kommer direkt från ladugården och så fixar han det där, säger Linda Lindorff.

"Lämnad vid altaret"

Han har också en intressant historia som hon ser fram emot att berätta i programmet, säger Lindorff.

– Han har gått på väldigt många bröllop i sitt liv, men när han skulle gå på sitt 35:e, som också var hans eget, då tog det stopp. För tjejen ville inte, han blev lämnad vid altaret skulle man kunna säga. Det är en sorg som aldrig kommer att försvinna, men han har ändå en otrolig tro på kärleken.