Ulf Kristersson om IVF-tiden med Birgitta: "Den var överskattad"

Ulf Kristersson (M) och Birgitta Ed har varit ett par sedan hon var 15 och han var 20 år. Sedan dess har paret gått igenom en hel del tillsammans, däribland en IVF-resa. Nu öppnar moderatledaren upp om den tuffa tiden.

Ulf Kristersson (M) och hans fru Birgitta Ed var tidigare ofrivilligt barnlösa. Nu öppnar Kristersson upp om "IVF-tiden".

Moderatledaren Ulf Kristersson firade nyligen sin 30-åriga bröllopsdag tillsammans med sin fru, Birgitta Ed. Kristersson och Ed har två barn tillsammans och i en intervju i "Malou möter" berättar han mer om parets resa till att bli föräldrar.

Ulf Kristersson om barnlöshet och IVF-resan med frun Birgitta Ed

Under intervjun påpekar Malou von Sivers att moderatledaren varit "ganska öppen" om sina barn vad gäller adoption och att han och hans fru hade svårt att få biologiska barn.

– Ja, i såna frågor är jag inte det minsta blyg. Tvärtom, jag har inget emot att prata om mina erfarenheter, säger Ulf Kristersson och tillägger:

– Åtskilliga år i barnlöshet och den här IVF-fabriken.

"Överskattad"

När Malou von Sivers frågar moderatledaren hur den tiden var svarar han:

– Det var överskattad. Åka in till klinik...

Von Sivers avbryter Kristersson och kommenterar:

– Det var jobbigt, helt enkelt?

– Det var jobbigt.

Ulf Kristersson förklarar hur hans fru fick äta "olika hormonpreparat" och poängterar att det var hon som fick "laborera" med sin kropp.

– Nån läkare sa "Nu kan du slappna av, nu sköter tekniken resten." Det var inte det hon ville höra, att hennes kropp var ett objekt, säger Kristersson.