Vad händer när man dör – fråga från forumet

Artikelbild: Unsplash
Artikelbild: Unsplash

Vad som händer när man dör är en av de stora existentiella frågorna i livet, så det är inte så konstigt att tråden ”Vad tror ni händer när man dör?” innehåller många tankar och funderingar av olika slag.

Trådskaparen (TS) skriver endast ”Vad tror ni händer när man dör?” för att öppna upp till diskussion i frågan.

Vad händer när man dör? – så svarar medlemmarna

De första fyra respondenterna svarar ”Inget.” kort och gott, medan den femte svarar ”Reinkarnation”.

TS tycker att det är tråkigt att många inte tror att någonting händer efter döden och skriver:

Så tråkigt att dom flesta tror ingenting. Finns ju faktiskt de som upplevt nära döden upplevelse och träffat sedan länge döda släktingar och bekanta.

Användaren Millnaer är inne på att vår själ är energier som stannar kvar på jorden.

Tror att man blir till ren energi så fort kroppen dör. En energi som kan tända din lampa, starta ugnen etc. eller ger en ny kropp energi att få hjärtat att slå etc. (dvs föds om som ett djur, insekt, blomma eller som en människa) Tror att vår sk ande är en oändlig energi som cirkulerar på jorden i väntan på att bli använd på olika sätt. Dvs vi dör aldrig...Men i med våra minnen är förankrad i en kropp så försvinner de minnen så fort energin lämnar kroppen. Och att det e df vi inte har tidigare minnen från tidigare liv.

Användaren Drottningen1970 oroar sig över ifall hennes brist på tro på att något händer efter livet, trots allt är fel när dagen D kommer.

Ingen aning, men jag är lite nervös att jag haft fel och jag hamnar i helvetet.

Läs också: 5 saker vi ångrar på dödsbädden – enligt döende människor

Det finns människor som dött och sedan återupplivats som vittnar om vad som hände då de dog, en av dem delar med sig av sina upplevelser i tråden.

Du förmultnar, blir till jord. Ur jorden kommer en växt som äts upp av ett djur som i sin tur blir uppäten osv. ett kretslopp helt enkelt. Jag har varit död 2gånger. Såg ingen tunnel eller nått. Det var som när man sover djupt-helt svart. Hör inget, ser inget, tänker inget. Vad tror du själv o varför undrar du?

En medial besökare har en annan syn på livet och världen, och skriver:

Själen är oändlig, allt sker i parallella dimensioner. Vissa kan se genom dimensionerna, vissa kan förnimma andra dimensioner. Livet är evigt, återseendet är det ultimata men det är inte bråttom dit. Allt är en evighet en dag. Jag är medial och det finns inga tvivel.

Inlägget får snabbt medhåll från en vars son dött.

Japp, så tror jag också. Efter att mitt barn dog har jag fått så starka tecken från honom att jag är övertygad om att på något sätt finns han kvar. Och det rör sig inte om ett tillfälle, det är en räcka av olika händelser som var och en visar mig hans närvaro och tillsammans är dom helt övertygande.

Han finns därute nånstans och vi ska ses igen. Sen vet jag inga detaljer, men det gör inget, han får visa mig hur det funkar när det blir min tur att gå över.

Inlägget skapar även frågor, som denna från en anonym medlem.

Jag säger inte att du har fel men menar du att alla miljarders triljaders människor som fötts sen urminnestider ännu har liv i andra dimensioner? Vad är meningen med det? Är vi oss själva? Eller är vi energier/livsformer utan ett jag? Varför skulle varende person leva kvar som sitt jag, det verkar bökigt. Jag tror på någon slags frid. En kamp som är över. Men vad vet jag. Min dotter tror vi kommer till Grönan. Varför kan vissa se döda personer? Varför kan inte alla det? Är det när mannar för upptagen och uppslukad av sitt nuvarande liv som det inte funkar?

Vad tror du? Kommer vi sluta på Grönan (Gröna Lund reds. anm.) allihop, föds vi som något annat eller blir det bara svart? Diskutera gärna i forumtråden här, eller ta del av fler intressanta svar i ämnet.