Familjeliv
Om du är mitt uppe i bakningen när du upptäcker att du har helt slut på ströbröd så är det faktist inte hela världen. Det finns mängder av knep att ta till istället för ströbröd.
När det kommer till att bröa en kakform går det lika bra att använda kokosflingor, vetemjöl eller mandelmjöl. Tänk på att kokosflingor lätt blir brända eller får en mörk färg. Om du inte vill ha något extra substitut till kakan så räcker det att klä in formen i bakplåtspapper.
Gör ditt eget ströbröd
Om du istället vill göra en god gärning för miljön så kan du faktist göra ditt eget ströbröd. Du kanske har en gammal limpa eller brödbit hemma som du hade tänkt slänga? Gör inte det! Den är perfekt att smula ner i en mixer och mixa. Helt plötsligt står du där med ditt hemmagjorda ströbröd. Om det inte känns tillräckligt torrt kan du torka det i ugnen på låg värme (cirka 80-100 grader) tills du får ett torrt och smuligt resultat.
Använd socker
Ibland är det gott med en extra knäckig och knaprig yta på bakverket. Strösocker, råsocker eller brunt farinsocker är då det bästa att bröa in formen med istället för ströbröd. Om du vill hålla det mer neutralt men ändå få en fin yta på kakan ska du använda dig av mannagryn. Det ger också en extra härlig smak!
I Familjelivs forumtråd tipsar våra medlemmar om att det även går bra att använda sig av söndersmulade mariekex eller skorpor.
Med största sannolikhet lyckas du hitta något bra alternativ istället för ströbröd som du kan gräva fram hemma i skafferiet. Du slipper ta dig till affären och du gör dessutom något bra för miljön genom att använda något av dessa alternativ som du redan har hemma. Prova dig fram till en ny favorit istället för ströbröd!
Foto: Carballo/Shutterstock