6 gå bort-presenter till jul: Fina presenter behöver inte vara dyra!

I jultider händer det mer än en gång att man behöver en gå bort-present till familj släkt och vänner. Vi listar 6 juliga gå bort-presenter som definitivt kommer uppskattas!

6 gå bort-presenter till julens bjudningar
6 gå bort-presenter till julens bjudningar

Det är många tillfällen under julhelgerna som vi besöker vänner och släkt. Då är det trevligt att ta med sig en gå bort present som är mer personlig än den traditionella vinflaskan eller en Alladin-ask.

6 juliga gå bort-presenter

Vi har listat några bra tips på gå bort presenter som värden eller värdparet kommer att uppskatta utan att du för den skull behöver tömma din plånbok. Några presenter kräver lite pyssel får din sida, men det tar inte lång tid och är inget avancerat!

Gå bort-present: Korg med hemmagjorda godsaker

Det är få presenter som uppskattas mer än när du kommer med något hemmagjort. Ett gäng hembakade lussebullar eller kanelsnäckor kan få vem som helst att le. Slå in en korg full med dina hemmagjorda bakverk i cellofanplast och presentsnöre. Toppa med en jultomte.

Gå bort-present: Tvål med gästhandduk

Gör ett fint paket av en riktigt härlig och väldoftande handtvål och matcha med mjuka och gosiga gästhanddukar. Det finns alltid behov av nya fräscha handdukar i var mans hem.

Gå bort-present: Olivolja på flaska

Ge bort en god olivolja. Olivolja är ett fantastiskt livsmedel som kan användas på många sätt och som sätter smak på både maträtter och sallader. Du kan hitta riktigt fina flaskor som värdparet sedan kommer ha stående framme för beskåda. Sätt bara ett enkelt rött band om halsen på flaskan och fäst en liten grankvist.

Gå bort-present: Dörrkrans

Istället för den traditionella blomsterbuketten kan en julig dörrkrans vara fin. Du kan binda den själv eller köpa färdiga i diverse blomsteraffärer. Piffa upp den extra med några röda band eller tomtar om det behövs.

Läs mer: Då kommer barnbidraget i December

Gå bort-present: Hyacint i tekopp

Köp två stora härliga tekoppar som du fyller med varsin hyacint och lite mossa. Knyt ett rött band om blommorna och fäst några söta tomtar i mossan. När blommorna har blommat ut har ditt värdpar två fina tekoppar att dricka ur.

Gå bort-present: Ljushållare

Ingen säger nej till en vacker ljushållare. Du kan på ett enkelt men väldigt effektfullt sätt göra den av en vacker terrakottafärgad lerkruka som du fyller med jord och mossa. Vira ett rött band runt krukan. Placera ljuset i mitten och dekorera sen med glittriga små julgranskulor. Juligare gå bort-gåva får man leta efter.

Läs mer: Nissetips