Allt du vill veta om Felix Herngren: Relationen, otroheten och lönen

Felix Herngren ligger bakom succéproduktioner som "Solsidan" och "Bonusfamiljen". I början av karriärren blev han bland annat uppmärksammad som Papi Raul i olika tv-sammanhang, men sedan dess har karaktären Alex i "Solsidan" seglat upp i topp och blivit den många förknippar Felix Herngren med. Sedan karriären startade har Herngren blivit en mycket framgångsrik skådespelare, samt film- och serieskapare – och minst sagt tjänat mycket pengar.

Så mycket tjänar Felix Herngren.

Felix Herngren, 55, är komiker, skådespelare och filmregissör. Han är just nu aktuell med Tv4-programmet “Masked Singer” och med komedin “Dag för dag”, som han regisserat.

Så många barn har Felix Herngren

Felix Herngren fick barn redan som 24-åring. Han var då tillsammans med Jenny Myrberg, 56, och de fick tre barn tillsamman: Fanny, 31, Vera, 26, och Leo, 21. Sedan dess har han blivit pappa till ytterligare tre barn: Bill, 16, Iris, 11, och Lisa, 8. De har han tillsammans med sin nuvarande fru, Clara Herngren, 48, som också har en son, Nils, 20, från ett tidigare förhållande.

Clara Herngren är Felix Herngrens fru

Filmskaparen är tillsammans med Clara Herngren. Paret gifte sig 2005. Innan han blev tillsammans med Clara hade han ett 13-årigt förhållande med Jenny Myrberg.

Läs mer: Felix Herngren om sjubarnslivet: “Det är trassligt hemma”

Felix Herngrens otrohet avslöjades i bilen

Förhållandet med Jenny Myrberg tog slut när Felix Herngren blev påkommen med sin nuvarande fru, Clara Herngren, då Byström. Vid tillfället var Felix som sagt gift och hade tre barn, och Clara var förlovad med en annan man. I en intervju med Aftonbladet har Felix Herngren öppnat upp om det abrupta slutet på det första äktenskapet, som skedde dagen innan julafton.

– Jag hade precis träffat Clara på jobbet och var väldigt förtjust i henne och hon i mig. Jag ville säga vad jag kände för henne så vi åkte i väg i min nya bil med inbyggd mobiltelefon, bilen hade alltså eget mobilnummer. Vi åker i väg och jag stänger av bilmotorn, men precis när jag stänger av bilen så ringer min fru och det blir något tekniskt fel så samtalet kopplas upp, men strömmen är avslagen så högtalaren går inte på, men mikrofonen är på så hon lyssnar på oss i ungefär en kvart.

I bilen ska Felix ha uttryckt sina känslor för Clara och berättat att han ville lämna sin fru. Därefter ringde det på Claras mobiltelefon – och där väntar Felix dåvarande fru på andra sidan luren och som gärna ville ta ett snack med sin man.

Idag är ex-paret goda vänner, trots den turbulenta och stökiga situation de tvingades leva i efter otroheten.

Läs mer: "Vuxna människor" med Felix Herngren blir tv-serie – här är allt du vill veta

Så mycket tjänar Felix Herngren

Felix Herngren är engagerad i ett flertal bolag, däribland "FLX tv AB" som under 2020 omsatte hela 16 424 000 kronor, "FLX Feature AB" omsatte 18 298 000 kronor och "FLX Comedy AB" 2 372 000 kronor.

Under 2020 sålde den mycket framgångsrika regissören produktionsbolaget FLX, som bland annat producerat succéerna “Solsidan” och “Bonusfamiljen”, till Bonnier. Enligt Breakit fick Bonnier-koncernen betala 144 miljoner kronor för FLX som värderades till 209 miljoner kronor vid köpetillfället.

Felix Herngrens lön

Under 2020 hade Felix Herngren en fastställd förvärvsinkomst på svindlande 7 858 500 kronor, som delat på årets tolv månader ger en månadslön på 654 875 kronor.

Felix Herngren aktuell med "Vuxna människor"

Felix Herngren är nu aktuell med en ny tv-serie på TV4 vid namn "Vuxna människor". Det är en ny version av 90-talsfilmen med samma namn.

I den nya versionen av "Vuxna människor" är Felix Herngren framför allt med som regissör, men han har också en liten roll som skådespelare. Även i 90-talsfilmen "Vuxna människor" var han med som både skådespelare och regissör.