Felix Herngren om sjubarnslivet: “Det är trassligt hemma”

I onsdagens avsnitt av "Renées brygga" gästar bland andra Felix Hergren, som berättar om familjelivet och hur det är att leva med sju barn.

Felix Herngren och Clara Herngren har sju barn ihop.
Felix Herngren och Clara Herngren har sju barn ihop.

När Felix Herngren, 55, gästade Renée Nyberg, 55, i "Renées brygga" fick han en fråga om humor som ledde honom in på hur det står till med familjelivet – med sju barn.

– Det är trassligt hemma. Vi tappar bort saker, det förläggs och glöms bort och går sönder. Då blir man ju först lite arg kanske för något är jobbigt men sen ganska snabbt så skämtas det. Så är det verkligen, säger Felix Herngren.

Rädd för att bli vuxen

Längre in i programmet berättar han att han varit rädd för att bli vuxen. Rädd för att hamna bakom ett skrivbord.

– Jag tänkte att jag kommer inte klara av det. Jag kände lite panik över att stängas in på det sättet. Hela vår barndom var fylld av lek och fantasi, säger han och belyser att han älskar att jobba i en bransch där han får skapa och vara påhittig.

Men han gör det inte ensam. En av Felix närmsta kollegor är hans fru, manusförfattaren Clara Herngren, 48.

– Idéspruta och även dra upp de stora linjerna är hon otroligt duktig på.

Läs mer: Allt du vill veta om Felix Herngren: Relationen, otroheten och lönen

"Svårt att styra över kärleken"

I programmet tar Renée Nyberg upp att både Felix och Clara hade varsin ettåring från olika förhållanden när de träffades, vilket han bekräftar men tillägger också att han hade ytterligare två barn: en sexåring och en tolvåring.

– Men det brukar ju vara lite komplicerat, säger Renée Nyberg.

– Ja, minst sagt. Det var det. Men det är svårt att styra över kärleken när det är så kraftigt. Det gamla äktenskapet hade jag någonstans mentalt lämnat innan jag träffade henne också, säger han och tillägger:

– Sen kom Clara och slog ner som en bomb i huvudet på mig, och det gick inte att göra något åt det.

Läs mer: "Vuxna människor" med Felix Herngren blir tv-serie – här är allt du vill veta

Mycket trassel

Felix Herngren berättar att om paret hade vetat hur "mycket trassel" och "hur jobbigt" de skulle ha det under de första åren tillsammans, hade de troligen aldrig orkat försöka från första början.

Han beskriver att trasslet handlade om hur paret skulle handskas med barnen och sina ex, men att inspelningen av serien “Bonusfamiljen”, som Herngrens produktionsbolag FLX ligger bakom, har varit inspirerande.

– Alla vill ju någonstans väl, säger han och tillägger:

– Men ändå kan det bli så bråkigt och fel.