Anna Brolins partner, barn, kopplingen till Tomas Brolin och så mycket tjänar hon

Anna Brolin är en av TV4:s mest välkända programledare. Här är allt du vill veta om henne! 

Allt du vill veta om Anna Brolin

Anna Brolin är en välkänd programledare på TV4 och har jobbat på kanalen sedan 2008. Hon syns frekvent i tv-rutan. Bland annat på eftermiddagarna i ”Efter fem” men även som programledare för olika sportevents och i andra underhållningsprogram. Här är allt du vill veta om den omtyckta programledaren! 

Anna Brolin ålder – hur gammal är hon? 

Anna Brolin är född 12 maj 1980. Hon fyllde alltså 44 år 2024. 

Anna Brolin längd – hur lång är hon? 

Det finns ingen officiell fakta om Anna Brolins längd, men enligt Google är Anna 170 centimeter lång. 

Anna Brolin och Tomas Brolin – är de släkt? 

En vanligt förekommande missuppfattning är att Anna Brolin och före detta landslagsspelaren i fotboll, Tomas Brolin är släkt. Men svaret är dessvärre nej. I en tidigare intervju med  Expressen  har Anna berättat hur det ligger till: 

– Det är på grund av efternamnet och jag har dragit nytta av det. När pappa tog med oss in på en fotbollsmatch i Rom i mitten på 90-talet sa han att vi var släkt. Då fick vi komma in gratis på Olympiastadion och se Lazio spela mot Juventus. Efter matchen fick vi skjuts till flygplatsen. När jag berättade för Tomas Brolin skrattade han bara, sa hon då. 

Tomas Brolin på minnesturneringen för att hedra Klas Ingesson 2014.

Har Anna Brolin en bror? 

Anna Brolin har en bror som heter Carl Brolin, och han är känd fotomodell.

Har Anna Brolin partner? 

Efter skilsmässan från ex-maken Jesper Rodhborn våren 2022, har Anna Brolin inte avslöjat om hon har en ny kärlek i sitt liv. 

Anna Brolin är skild – från exmaken Jesper Rodhborn 

I april 2022 meddelade Anna Brolin att hon och maken Jesper Rodhborn har valt att separera, efter nio år som gifta. Paret träffades i slutet av 2011, och förlovade sig i Kroatien ett år senare. Den 15 juni 2013 gifte sig Anna Brolin och Jesper Rodhborn i Djupvik på Gotland.

– 150 superhärliga vänner och familj på plats i gassande sol i Djupvik. Det mäktigaste jag varit med om. Otroligt känslosamt. Känner mig som världens lyckligaste tjej, sa Anna Brolin till Aftonbladet efter bröllopet.

I samband med att paret offentliggjorde skilsmässan skrev de ett gemensamt uttalande på Instagram: 

"Vår största kärlek och lycka är våra två underbara pojkar. Så kommer det alltid vara. Och det är dom som är vårt största fokus när vi gemensamt beslutat att gå från att vara föräldrar som är gifta till vara föräldrar som är vänner. Eftersom barnen är det i särklass viktigaste för oss så kommer detta inte kommenteras vidare och det hoppas vi kan respekteras. Anna och Jesper."

Har Anna Brolin barn?

Anna Brolin har två barn tillsammans med ex-maken Jesper Rodborn, två söner som heter Lionel och Elton

Anna Brolin och Jesper Rodhborn med barnen Elton och Lionel

Hur länge har Anna Brolin jobbat på TV4?

Anna Brolin har jobbat som reporter och programledare i många år. 2005 jobbade hon på tidningen Golfresan och året därpå började hon som programledare på Viasat Sport för program som ”Sportcenter”, ”Världsmästerskapen i Ishockey för herrar” i Moskva 2007. 

Våren 2008 började hon jobba på TV4 och hennes första uppdrag blev fotbolls-EM samma år. Hon fortsatte sedan att bevaka fotboll för kanalen under ett par år, innan programledaren började på ”Nyhetsmorgon” 2011. 

År 2016 lämnade Anna Brolin sportens värld och har sedan dess varit programledare för bland annat ”Biggest Loser”, ”Farmen” och ”Efter Fem”.

Är Anna Brolin med i Farmen 2024

Anna Brolin har varit programledare för ”Farmen” sedan 2020 när hon tog över efter Paolo Roberto. 

– Superpirigt och jättespännande, vilket sommaräventyr man ska få vara med om och backa bandet hundra år i tiden, det ska bli jättehäftigt, sa Anna i ”Nyhetsmorgon” efter avslöjandet. 

Säsongen 2024 blir alltså Anna Brolins fjärde år som programledare i ”Farmen”. 

Läs mer: Därför tvingas Anna Brolin flytta till en barack – nu berättar hon: ”På en grusparkering”

Anna Brolin om vikthetsen 

Att vara en offentlig person har sina för- och nackdelar och många kvinnliga tv-profiler har fått utstå kommentarer om sitt utseende. Något Anna Brolin också fått erfara. I en intervju med Aftonbladet berättar hon om kommentarerna hon fått genom åren. 

– Absolut, det har jag gjort. Det där sitter också i, jag är uppvuxen på 80-talet och 90-talet då det var någon form av bantningshets. Jag kan tycka det är jobbigt att få kommentarer och vissa dagar är man mer sårbar, sa hon då. 

Hon fortsatte: 

– Jag har gått igenom två graviditeter och känner att kroppen har förändrats, men resultatet är att jag har fått två väldigt fina barn. Då får man vara tacksam och kanske acceptera sina skavanker lite mer. 

TV4-kollegorna Maria Forsblom och Anna Brolin.

Så mycket tjänar Anna Brolin 

Anna Brolin driver bolaget ”Anna Brolin Media AB”, som enligt Alla bolag omsatte 4 542 000 kronor under 2023. Tillgångarna låg på 5 975 000 och resultatet landade på 1 381 000 kronor under fjolåret. 

Enligt uppgifter från Skatteverket som Familjeliv tagit del av hade Anna Brolin en fastställd förvärvsinkomst på 834 800 kronor under 2022. Vilket, fördelat på årets tolv månader, ger en månadslön på dryga 69 500 kronor. 

Har Anna Brolin Instagram? 

Anna Brolin har Instagram och där heter hon inget mindre än: @annabrolin.

Lästips: 

Bäst i test-uppdrag till festen – tips på roliga lekar

Äntligen helg! Här är 215 vågade "Jag har aldrig"-frågor

50 kluriga och roliga gåtor för barn – perfekt för sommarens bilresor