Badplatser Malmö – upptäck stadens bästa badställen

Badsugen i Malmö? Här är en guide till de 10 mest omtyckta badplatserna i Malmö, perfekta för soliga sommardagar.

Upptäck Malmös bästa badplatser

När solen skiner och temperaturen stiger förvandlas Malmö till ett sant badparadis. Med sina många sjöar, havsstränder och offentliga pooler finns det något för alla, oavsett om du föredrar sandstränder eller djupt vatten.

Här är Malmös bästa badplatser

Badplatser Malmö: Ribersborgsstranden

Ofta kallad "Ribban", Ribersborgsstranden är en av Malmös mest populära badplatser. Besökarna kan njuta av stranden, kiosker, restauranger och till och med en hundrastplats.

Badplatser Malmö: Sibbarpsstranden

Söder om Ribersborg hittar du Sibbarpsstranden, en stor strand som är populär bland både lokalbefolkningen och turister. Här finns en campingplats, ett kallbadhus, bryggor och stora solytor.

Badplatser Malmö: Klagshamnsstranden

På Klagshamns udde hittar du Klagshamnsstranden, en idealisk plats för familjer. Stranden är ganska långgrund, vilket gör den populär bland barnfamiljer. Det finns också toaletter och duschar under sommarmånaderna.

Badplatser Malmö: Sibbarps Saltsjöbad

Sibbarps Saltsjöbad är lika populärt bland badare som solälskare. Det är öppet året runt och har en avkopplande vedeldad bastu, plus ett trevligt café.

Badplatser Malmö: Scaniabadet

Scaniabadet ligger norr om Västra Hamnen och är en badplats för vuxna och äldre barn som är goda simmare. Vattnet är djupt och det kan finnas strömmar, så det är inte en badplats för de minsta barnen.

Badplatser Malmö: Segevångsbadet

Segevångsbadet, som daterar sig tillbaka till 1969, är en av stadens mest populära badplatser för dem som föredrar att bada i pooler. Här finns en 50-meter bassäng, en undervisningsbassäng och en plaskdamm.

Badplatser Malmö: Sundspromenaden

Sundspromenaden är en badplats med djupt vatten där man kan bada från badstegar och bryggor. Det är en badplats lämplig för de som är bra på att simma. Närmaste toaletter finns i Daniaparken.

Badplatser Malmö: Ribersborgs Kallbadhus

Ribersborgs Kallbadhus erbjuder en fantastisk utsikt över havet, nakenbad, och vedeldade badtunnor samt bastu. Här kan man bada året runt i havet.

Badplatser Malmö: Lindängsbadet

Lindängsbadet är det perfekta valet under sommaren för de som vill bada i en utomhuspool. Här finns en 50-meter bassäng, en undervisningsbassäng, och en mindre plaskbassäng för de minsta barnen.

Badplatser Malmö: Lomma Beach

Även om det inte ligger i Malmö, är Lomma Beach, som ligger 20 minuter med bil från centrala Malmö, en populär badplats bland Malmö-bor att besöka under sommaren.

Malmö erbjuder en mängd olika badplatser. Oavsett om du letar efter en pulserande strand eller en lugnare familjevänlig plats. Med det stora utbudet av möjligheter kan du säkert hitta din perfekta badupplevelse i Malmö.