Därför har Johan Rabaeus och Camilla Thulin inte skaffat barn: ”Massa problem”

Johan Rabaeus och Camilla Thulin har valt att inte skaffa barn, något många tycks ha åsikter om – här är anledningen till livsbeslutet. 

Johan Rabaues och Camilla Thulin har varit ett par i över 30 år.

Den framgångsrika skådespelaren Johan Rabaeus, 76, har varit verksam inom den svenska nöjesscenen i över 50 år och har en minst sagt framgångsrik karriär bakom sig. Han har medverkat i otaliga uppsättningar, tv-serier och filmer som ”Ivan Kreuger”, ”Ondskan”, ”Sound of music”, ”Ett drömspel” och ”Den girige”. 

Johan Rabaeus och Regina Lund under inspelningen av ”Ivar Kreuger” 1998.

Och det är inte bara karriären som går som tåget för Johan, det gör även privatlivet. I början på 1990-talet träffade han kärleken Camilla Thulin, 63, på en premiärfest på Stadsteatern. 

– Vi är båda ganska starka och rätt udda, men i vår uddahet funkar vi väldigt fint ihop, berättade Camilla Thulin i en intervju med tidningen Hälsoliv 2016, på frågan om vad de föll för hos varandra.

I dag bor paret till vardags i en stor lägenhet på Södermalm i Stockholm och har även ett sommarhem i Turkiet som de håller väldigt kärt. 

Johan Rabaeus och Camilla Thulin gifter sig i hemlighet

Trots att Johan och Camilla kilat stadigt i över 30 år har de nöjt sig med att vara sambos. Men när Johan gästar Titti Schultz i ”P4 Extra – Gästen” i december 2023, berättar han att det eventuellt blir ett giftemål efter alla år. 

– Camilla tar upp det ibland, av rent juridiska skäl. Det har att göra med huset vi har i Turkiet vid ett frånfälle, så måste man vara gift enligt krångliga turkiska lagar. Som gör att vi kanske slår till. Vi måste ju, berättade han då. 

Och bara några månader senare hade paret bestämt sig – det blir ett bröllop!

Till nöjessajten Hänt berättade Camilla och Johan i början av 2024 att de kommer bli man och hustru, men i allra största hemlighet. De vill varken dela med sig av var eller när det blir.

Camilla Thulin och Johan Rabaeus 2023.

Johan Rabaeus om valet att inte skaffa barn 

Men trots att paret har passerat åldern för att skaffa barn, får de fortfarande kommentarer från utomstående om deras beslut att inte skaffa barn ihop. I en intervju med Aftonbladet från 2022 har Johan berättat att beslutet att inte skaffa barn är inget han saknar eller går runt och tänker på.

– Det där med villa och Volvo har nog aldrig varit något för oss. Vi har en vovve och jag har kontakt med bonusbarn från tidigare förhållanden. Det räcker bra. Men under en period ville jag faktiskt ha barn men då stretade Camilla emot.

Valet är något som flera har åsikter om enligt Johan och det är en fråga han är trött på att få. 

– Ja, folk har alltid åsikter när man väljer att inte skaffa barn. Jag kan bli jävligt provocerad av det där. Vi som inte har barn existerar faktiskt också.

Camilla har tidigare sagt att deras val att inte skaffa barn ihop har varit ett sätt för dem att hålla gnistan vid liv. Något Johan håller med om: 

– Det känns tokigt att måla upp det som att det skulle vara massa problem med barn. Men det är inget för oss. Vi har livskvalitet på andra sätt.