Efter 25 år som singel – nu söker Kikki Danielsson kärleken: ”Många krav”

Kikki Danielsson har levt som singel i drygt 25 år, en tillvaro hon enligt egen utsago trivts bra med. Men nu är hon redo att träffa någon. Hon söker nämligen efter någon att dela livet med

Kikki Danielsson söker kärleken i ny podcast.

Kikki Danielsson, 72, är en av Sveriges främsta artister och har berikat svenska folket med flera omtyckta dängor under hennes 50 år långa karriär, som ”Bra vibrationer”, ”Papaya coconut” och ”Godmorgon”.  

Hennes liv har präglats av många upp- och nedgångar. Sedan hon skilde sig från ex-maken Kjell Roos år 1999, har Kikki levt som singel. I en tidigare intervju med GP har hon berättat om sitt singelliv. 

– Jag trivs som singel. Ingen att reta upp sig på, ingen som frågar var jag har varit eller vem som ringde. ”Skit i det du!”, sa hon till tidningen. 

Hon har vid flera tillfällen talat öppet om att hon gärna vill träffa kärleken igen, men att hon inte vågar ge sig ut i den djungeln igen. Under våren belyste hon återigen ämnet på sin officiella Facebooksida, efter att hon fått flertalet frågor om varför hon inte är på någon dejtingapp. 

”Jag får ideligen frågan: ”Varför är inte du på Tinder??” Och jag känner också många som hittat sin själsfrände där.”, inleder hon inlägget. 

”Men för egen del, känns det inte lockande. OM det är meningen, att jag ska möta någon mer i detta liv, då blir det antingen att jag krockar med honom i bilen eller springer ihop med honom i trängsel.”

Kikki Danielsson startar ny podcast 

Men nu verkar artisten ha ändrat åsikt. Nyligen kom nämligen Kikki och hennes nära vän och kollega Sören ”Sulo” Karlsson, 54, med ett besked. Tillsammans ska de starta en podcast, som till stor del kommer handla om Kikkis liv och karriär, men också vad hon och Sulo gjort tillsammans under sina år som kollegor och vänner. 

I ”Nyhetsmorgon” berättar de om det nya projektet: 

– Vi har gjort allting annat. Jag har hållit på och varit ute på vägarna i 50 år, och jag tänkte att jag kan bli tvungen att...när jag sätter mig ner: ”Jaha, det var det. Det var min karriär”. Jag är så pass nyfiken att jag vill hinna med så mycket som möjligt så länge jag kan och får, berättar Kikki.

– Sedan var det så att vi gjort mycket tillsammans. Vi har gjort bok, vi har spelat in skivor och vi har framför allt pratat väldigt mycket. De bästa samtalen, de mest intressanta, kommer när ingen annan lyssnar. De kommer i turnébussen eller i någon loge, och då tänkte vi att podd nog är bra för oss. Då kan vi bara prata så får folk höra det här, fortsätter Sulo förklara.

Podden  kommer släppas på duons gemensamma Youtube-kanal i både ljud- och videoformat. 

Kikki Danielsson och Sören ”Sulo” Karlsson startar ny podcast

Kikki söker kärleken: ”Många krav” 

Duon har storslagna planer för podden och de kommer bjuda in gäster och ha flera stående inslag varje vecka. Ett av inslagen kommer vara att söka efter en partner till Kikki. 

– Den ständiga frågan är ju Kikkis kärleksliv, så vi går till botten med det. Vi kör en ganska grundlig kontaktannons, och det kan vara väldigt små saker, som till exempel att man ska klara av att tömma en kattlåda, säger Sulo i programmet.

Programledaren Maria Forsblom, frågar vad Kikki har för krav på en partner och Sulo säger skämtsamt att kunna tömma en kattlåda kom ganska högt upp på kravlistan. Kikki tvekar däremot och verkar inte komma på vilka krav hon har på en framtida partner. 

– Det är väl många krav vi har haft, flikar Sulo in. 

Vidare berättar Sulo att han tror att det kan bli svårt för Kikki att träffa kärleken, speciellt genom diverse dejtingappar, just för att hon är en offentlig person och att hennes namn är så igenkänt. Kikki som redan har testat att söka kärleken på en app, tror däremot att misslyckandet berodde på annat än hennes namn och offentliga person. 

– Jag var på väg men jag missade väl för att jag var för hal och svettig om fingrarna, i så fall hade jag swipeat åt fel håll.

Lästips: 

Enkla knepen: Så odlar du stans största popcorngräs

50 kluriga och roliga gåtor för barn – perfekt för sommarens bilresor

Matsäck till barnen? 18 enkla maträtter och snacks