Familjens ord – efter David Batras julvärdsbesked

På julafton, söndagen den 24 december 2023, är det David Batra som kommer hålla svenska folket sällskap. Beslutet togs emot med öppna armar av Batras familjemedlemmar, berättar han. 

David Batra är årets julvärd i SVT 2023.
David Batra är årets julvärd i SVT 2023.

David Batra årets julvärd 2023

Nyligen kom beskedet att David Batra blir årets julvärd i SVT 2023. 

Oddsen som presenterats tidigare under hösten sa Niklas Strömstedt, men någon artist syntes inte till när SVT:s programdirektör Eva Beckman presenterade vem som får äran att hålla svenska folket sällskap på julafton. 

Det är alltså komikern David Batra som blivit utsedd till årets julvärd. 

– Det känns lite pirrigt, det är ju många miljoner som tittar, sa han i samband med presentationen. 

"Ser fram emot att vara svenska folkets kompis"

På sin Instagram skriver David Batra följande om sitt uppdrag:

"I somras messade TV-chefen Eva Beckman plötsligt att hon hade en lite speciell fråga. Jag blev orolig för senaste åren har SVT skickat mig till Sibirien och fått mig att dricka kokiss i Indien men jag blev så klart väldigt glad och hedrad av den här frågan. Det här känns som ett mer trivsamt uppdrag. Jag ser enormt mycket fram emot att vara svenska folkets kompis på självaste julafton. Hoppas vi ses!"

David Batra och Anna Kinberg Batra är föräldrar till Elvira

David Batra är gift med Anna Kinberg Batra, landshövding i Stockholm. Paret har ett barn tillsammans, dotter Elvira Batra

Familjen Kinberg-Batra får i och med SVT:s julvärdsbesked vara utan pappa David på julafton, och får istället umgås med honom via tv-rutan. 

Tummen upp från familjens håll

Men några tvivel om huruvida han skulle tacka ja till erbjudandet eller inte, det fanns det inte:

– De tyckte självklart att jag skulle säga ja, det är ett så fint uppdrag och lustfyllt och kul att få göra det. Inga tveksamheter, säger han till Aftonbladet