Filip Hammar: Flickvännen Agnes, barnen och miljonbolaget 

Filip Hammar är programledare och tv-skapare och ligger bakom flertalet populära tv-program. Här kan du läsa mer om Hammars familj, längd, flickvän Agnes Lindström Bolmgren och de barn han har ihop med ex-frun Jennie Hammar Schmitz. 

Filip Hammar och flickvännen Agnes Lindström Bolmgren.

Filip Hammar fick sitt genombrott tillsammans med Fredrik Wikingsson då de gjorde tv-programmet "Ursäkta röran (Vi bygger om)" tillsammans 2002. Sedan dess har de producerat flertalet framgångsrika tv-program ihop, däribland "Alla mot alla". Filip och Fredrik driver även produktionsbolaget Nexiko Media, som gjort flertalet tv-program till olika kanaler. Nexiko Media ligger bland annat bakom "Lerin på Lofoten", "Fråga Lund" och "Karl Fredrik på Österlen". 

Filip Hammar: Ålder 

Filip Hammar är född den 26 mars 1975. Han fyller alltså 49 år 2024. 

Filip Hammar: Längd 

Filip Hammar är 178 centimeter lång. Han är därmed 16 centimeter kortare än sin kompanjon Fredrik Wikingsson som är 194 centimeter lång. 

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

Filip Hammars mamma, pappa och syster 

Filips mamma heter Tina Hammar och hans pappa heter Lars Hammar

Våren 2024 släppte Fredrik Wikingsson och Filip Hammar filmen "Den sista resan". I filmen får tittarna följa Fredrik, Filip och pappa Lars när de återupplever en tidigare resa till Franska rivieran. 

– Pappa har i flera år pratat om att han vill ha en ”sista konversation” med mig. Han har alltid varit dramatisk. Jag viftade ganska länge bort tanken på att gå honom till mötes, just av den anledningen. Saker kan lätt bli en självuppfyllande profetia. Men när jag märkte att han faktiskt gled djupare och djupare in i en depression, så kände jag mig tvungen att göra nåt för att hjälpa honom ut ur mörkret. Så jag tog med honom på den här resan, från Köping till den franska rivieran. Och det är den resan som blev den här filmen, säger Filip Hammar i ett pressmeddelande.

Filip Hammar syster är Linda Hammar, känd från tv-programmet "En annan del av Köping".  

Filip Hammars föräldrar Lars och Tina Hammar.

Boendet i Los Angeles 

Sedan 2009 bor Filip Hammar i Los Angeles. Till en början bodde han där med sin dåvarande fru Jennie Hammar samt deras två barn. Idag bor han i Los Angeles tillsammans med sin flickvän Agnes. 

Filip Hammars flickvän Agnes 

Agnes Lindström Bolmgren är skådespelare och spelade karaktären Åsa i Filip och Fredriks film "Tårtgeneralen" som hade premiär 2018. Efter att filmen spelats in blev Agnes och Filip ett par. 

De förlovade sig 2020, men är i skrivande stund inte gifta. 

Filip Hammar och Agnes Lindström Bolmgren.

Barn och ex-frun Jennie Hammar 

Mellan 2008 och 2016 var Filip Hammar gift med Jennie Hammar Schmitz, tidigare Carlzon. De gifte sig i Frankrike och under sin tid ihop bodde de både i Stockholm och Los Angeles. 

Ex-paret har två barn ihop: Ilse född 2013 och Tage född 2015. Idag är Jennie gift på nytt och har även dottern Maj med Zev Schmitz

Filip Hammar och Jennie Hammar.

Filip Hammars och Fredrik Wikingssons miljonbolag 

Tillsammans med Fredrik Wikingsson driver Filip Hammar bolaget LMFF Holding AB. Bolaget omsatte hela 299 636 000 kronor under 2022. Tillgångarna låg på 98 028 000 kronor och resultatet hamnade på 19 783 000 kronor det året. Bolaget har bland annat som syfte att producera inom film, video och tv. 

LästipsFredrik Wikingssons fru Johanna Swanberg, barnen och miljonbolaget