Föräldrarna rasar efter Gröna Lunds prishöjning: "Bojkotta skiten"

Gröna Lund höjer biljettpriserna – samtidigt som de halverar vistelsetiden för besökarna. De nya förutsättningarna för ett besök på nöjesfältet har resulterat i många upprörda familjer.

Gröna Lund höjer priset på entrébiljetter inför säsongen 2022 och halverar vistelsetiden för besökarna.
Gröna Lund höjer priset på entrébiljetter inför säsongen 2022 och halverar vistelsetiden för besökarna.

Samtidigt som sommaren ger sig till känna har nöjesfältet Gröna Lund i Stockholm beslutat sig för att höja priset på entrébiljetter.

Gröna Lund höjer priset på entrébiljetter

En biljett som tidigare kostat 465 kronor kostar nu istället 525 kronor. Dessutom får besökarna endast vistas på nöjesfältet hälften så lång tid som tidigare.

Istället delas dagen upp i två: Ett förmiddagspass mellan klockan 09.30-15.30, och ett eftermiddagspass mellan klockan 16.30-22.00.

"Bojkotta skiten"

Beslutet, som innebär en högre kostnad men en halverad vistelsetid för besökarna, har upprört många.

På Gröna Lunds Facebook-sida rasar följarna över prishöjningen:

"Helt sinnesjukt att man som familj med 3 barn och 2 vuxna ska betala 2 500 kronor för en halv dag! Plus att vi två vuxna inte ens åker något, utan vill kunna ta med barnen på något roligt! Vem gynnar det i slutändan? Konsumenterna? Eller er? Nej. Hade lovat barnen grönan i sommar. Men jag vägrar betala så mycket pengar för så få timmar! ", skriver någon.

"Bojkotta skiten", skriven en annan.

Därför halverar Gröna Lund vistelsetiden

Orsaken bakom den halverade vistelsetiden ska enligt Gröna Lunds informationschef Annika Troselius vara att besökarna blir nöjdare om det är på det viset:

– Innan pandemin kunde vi ha upp till 15 000 gäster samtidigt under en bra dag vid högsäsong. Det blev inte en bra upplevelse för gästerna. När vi under pandemin tvingades till att begränsa antalet gäster såg vi att gästerna blev betydligt mycket nöjdare. Det ville vi fortsätta med. För att våra gäster fortsatt ska ha en bra upplevelse i parken har vi valt att begränsa antalet samtidigt. Det gör vi genom att dela upp gästerna på två pass, säger hon till Expressen.