Gunde och Marie Svans kärlekshistoria – så träffades de

Skidlegenden och programledaren Gunde Svan och hans fru Marie Svan träffades för över 40 år sedan. Så här gick det till.

Gunde Svan och Marie Svans kärlekshistoria började 1981.

Gunde Svan, 62 och Marie Svan, 60, träffades redan 1981. Då var Gunde ynka 19 år gammal, och Marie 18. De gifte sig nio år senare, närmare bestämt 1990, och har hållit ihop sedan dess. Men hur gick det egentligen till när Marie och Gunde träffades för första gången?

Så träffades Marie och Gunde Svan: "Samma sfär"

När de gästande TV4:s morgonprogram "Nyhetsmorgon" berättade Marie Svan om var hon träffade den före detta längdskidåkaren.

– Vi träffades i skidgymnasiet i Torsby. Så grunden är ju där, vi har hållit på med det här bägge två på elitnivå. Det har aldrig varit något konstigt, vi är sprungna ur samma sfär, sa hon i programmet. 

Marie Svans ord om Gundes framgångar

Men allt har inte varit en dans på rosor. Marie Svan berättar nämligen att hennes bedrifter något bleknat i jämförelse med Gundes.

– Sen har han alltid varit så himla bra, så det har inte spelat någon roll vad jag har gjort. Att jag har två SM-guld och vunnit Vasaloppet och vunnit Tjejvasan, sa hon.

– Otacksamt, lade Gunde till.

Gunde och Marie Svans två barn 

Idag har de två barn tillsammans, Ferry och Julia Svan

Julia Svan, 2016.
Gunde Svan och sonen Ferry Svan, 2023.

Är du nyfiken på varför Ferry Svan heter just Ferry? Läs mer om det här!