Gunilla Persson: Kärlekslivet, dottern och karriären

Gunilla Persson är Hollywoodfrun som ställer upp i Melodifestivalen 2024. Här kan du läsa mer om henne, inklusive om hon är gift, vem hennes dotter är och mer om hennes karriär.

Hur bra koll har du på Gunilla Persson?

Gunilla Perssons ålder – hur gammal är hon?

Sonja Gunilla Persson föddes den 31 december 1958 i Norrköping, vilket innebär att hon fyller 66 den sista dagen på 2024.

Gunilla Perssons karriär

Gunilla Persson började sin karriär som fotomodell. Efter att ha deltagit i en modelltävling värvades hon 1983 till New York, USA, där hon arbetade för välkända modellagenturer som Ford Models och Elite Model Management. 

Hon har också studerat vid Stella Adlers skådespelarskola och medverkat i TV-serier som "Dallas". I Sverige blev hon välkänd genom sin medverkan i reality-tv, inte minst "Svenska Hollywoodfruar". Andra program Gunilla har varit med i inkluderar "Breaking News med Filip och Fredrik", "Fångarna på fortet", "Biggest Loser VIP" och "Schulman Show".

Sedan 2017 är Gunilla Persson programledare för sin egen talkwshow "The Gunilla Show" tillsammans med Sanel Dzubur.

Gunilla Persson, Maria Montazami, Åsa Vesterlund och Siv Cotton 2019.

Gunilla Perssons tidigare make

Gunilla Persson var gift med Stephen Linville mellan 1984 och 1990, vilken hon träffade under en skådespelarkurs i Dallas. Sedan dess har Gunilla haft flera romanser, bland annat med prins Albert av Monaco och miljardären Francis Kellog. I dagsläget är Gunilla däremot singel.

Gunilla Perssons barn – vem är dottern Erika?

Gunilla Persson har en dotter, Erika Persson, som föddes i augusti 2002. Tillsammans har de synts en hel del i tv-rutan. 

Gunilla Persson och Erika Persson, 2024.

Gunilla Persson i Melodifestivalen 2024

Gunilla Persson tävlar för första gången i Melodifestivalen 2024 med bidraget "I won't shake (La La Gunilla)". Hon ställer upp i den tredje deltävlingen som går av stapeln i Växjö den 17 februari.

Gunilla Persson på Instagram

Gunilla Persson går under användarnamnet @thegunilla på Instagram.