Här är allt du vill veta om artisten Loulou Lamotte

Loulou Lamotte är aktuell som en av de tävlande artisterna i "Melodifestivalen" 2023. Här kan du läsa mer om artisten!

Loulou Lamotte tävlar i Melodifestivalen 2023. Här kan du läsa mer om artisten.

Kanske känner du igen Loulou Lamotte som en av sångerskorna i musikgruppen "The mamas" – en musikgrupp som medverkat i Melodifestivalen flera gånger. Men visste du att hon medverkat i fler tv-program?

Här kan du läsa mer om artisten Loulou Lamotte!

Hur gammal är Loulou Lamotte?

Loulou Lamotte är född den 16 april 1981, vilket gör henne till 41 år i skrivande stund.

Har Loulou Lamotte barn?

Loulou Lamotte har två barn: Millie Mae och Marvin. Loulous man heter Marcel. Paret gifte sig sommaren 2022.

Varit med i "Wipeout", "Biggest loser" och "Idol"

Kanske känner du främst igen Loulou Lamotte som en av sångerskorna i "The mamas". Men faktum är att hon var med i tv flera år innan musikgruppen gjorde entré i "Melodifestivalen".

Loulou Lamotte i Idol

2008 tävlade Loulou Lamotte i TV4-programmet "Idol". Loulou kom inte hela vägen in i mål. Den som vann det året var Kevin Borg.

Bild från presskonferens för Idol 2008.

Loulou Lamotte i "Wipeout"

Året därpå, närmare bestämt 2009, var Loulou med i ett program som Sofia Wistam programledde. Det handlar om Kanal 5-programmet "Wipeout" där tittarna fick se Loulou Lamotte kämpa sig igenom olika hinder. I programmet benämns hon som "Idol-Loulou".

loulou-lamotte-wipeout
Loulou Lamotte tävlade i "Wipeout" 2009.

Loulou Lamotte i "Biggest loser"

Loulou Lamotte har även varit med i "Biggest loser". Året var 2017 och hon var med i VIP-versionen av programmet. Hon tävlade bland annat med Camilla Henemark, Runar Sögaard och Anna Book, som faktiskt tog hem hela tävlingen.

Loulou Lamotte tävlar i "Melodifestivalen" 2023

Nu är Loulou Lamotte aktuell som soloartist i årets upplaga av "Melodifestivalen". Hon tävlar i deltävling ett med låten "Inga sorger".

Tävlat med John Lundvik

Loulou har varit med i "Melodifestivalen" flera gånger tidigare. Hon har bland annat varit bakgrundssångare till John Lundvik. De sågs bland annat 2019 då Lundvik tävlade med låten "Too Late for Love" och vann hela tävlingen.

Vann "Melodifestivalen" 2020

Loulou har även tävlat tillsammans med musikgruppen "The mamas" där hon är en av tre artister. "The mamas" vann "Melodifestivalen" 2020, men fick aldrig tävla i "Eurovison Song Contest" till följd av coronapandemin.

The mamas vann Melodifestivalen 2020 med låten Move.