Här kysser Lena Endre och Mikael Persbrandt varandra – mitt under sändning 

Skådespelaren Lena Endre hyllas av såväl nära och kära som kollegor från förr i underhållningsprogrammet "Vilket liv!" på TV4. På plats för att hylla henne är bland annat skådespelarkollegan Mikael Persbrandt – och plötsligt går det hett till.

Lena Endre och Mikael Persbrandt beskrivs som 'ständiga älskare på film'.
Lena Endre och Mikael Persbrandt beskrivs som "ständiga älskare på film".

Skådespelaren Lena Endre, 68, är en av Sveriges mest folkkära skådespelare med över 40 år i branschen. I år är hon en av kändisarna som hyllas i underhållningsprogrammet "Vilket liv!", med Renée Nyberg i spetsen. I TV4-programmet hyllas personen av människor som finns och har funnits i dennes närhet under livet.

"Ständiga älskare"

På plats för att hylla Lena Endre är flera av hennes skådespelarkollegor genom åren, däribland Mikael Persbrandt, 59. När programledaren Renée Nyberg välkomnar honom upp på scen beskriver hon Persbrandt som Endres "ständiga älskare på film".

– Ni har ju spelat mot varandra i otaliga produktioner och uppsättningar. Totalt nio filmer tillsammans, varav i sju av dem som kärlekspar, säger Renée Nyberg i programmet. 

Hon fortsätter att fråga dem hur det är att spela förälskade på beställning, varav de båda svarar att det beror på motspelaren.

När Nyberg sedan kommer med förslaget att de två skådespelarna ska se visa hur de ser "vansinnigt förälskade ut i varandra" slutar det hela upp i en och annan kyss.

Lena Endre svarar nämligen genom att böja sig fram mot Mikael Persbrandt och kyssa honom. Som svar ger han henne en kyss tillbaka.

Så träffades Lena och maken Martin Wickström

Sist ut på scen för att hylla Lena Endre är maken Martin Wickström, 66. Paret berättar då den roliga historien om hur de träffades för första gången.

– Jag var ute med Andrea Östlund, också regissör. Vi sitter då på Sturehof en sen natt och undrar hur en bra man ska vara. Vi kom fram till tre kriterier – han ska alltid säga ja, han ska gilla sex och så ska han tycka om koriander. Det är för att om man har problem med koriander så har man antagligen också problem med massa annat, säger Lena. 

Hon fortsätter att berätta om hur maken, som också befann sig på Sturehof vid tidpunkten, kort därefter kom fram och slog sig ner vid deras bord. 

– Vi berättade då om att vi hade kommit fram till hur en bra man ska vara och så räknade vi upp de här tre kriterierna.

– En vecka senare bjöd han hem mig på middag och jag tackade ja. Några timmar senare kom det ett sms med texten "det blir koriander", fortsätter Lena Endre i programmet.

"Vilket liv!" med Lena Endre sänds den 17 september kl. 20.00 på TV4 Play och TV4.