Här träder Irma Lehtosalos dotter Mirka fram för första gången: ”Jättestolt”

Tv-profilen Irma Lehtosalo har tre barn, men bara ett är känt för offentligheten, Marko ”Markoolio” Lehtosalo. Nu träder även dottern Mirka fram i rampljuset. 

Irma Lehtosalos dotter Mirka Lehtosalo dyker upp i TV4-programmet ”Marko & Irma”

Över en natt blev Irma Lehtosalo en folkkär tv-profil. Det var genom tv-programmet "Marko och Irma", där tittarna bland annat fått följa artisten Marko "Markoolio" Lehtosalos resa att bygga ett hus till sin mamma Irma, som uppmärksamheten kring duon blev enorm. Specifikt Irma fångade tittarnas hjärtan med sin härliga personlighet och roliga, lite knäppa uttryck. 

På sociala medier har kärleken till Irma strömmat in och hon har bland annat visat upp fanbrev hon fått hem efter sin medverkan på tv. Hon har även fått ett ofantligt stöd efter att hon öppet och ärligt delat med sig av sina tidigare missbruksproblem och den tuffa tiden under barnens uppväxt. 

Irma har tre barn: Marko, Mirka och Mikke. 

Marko och Irma vann en Kristall 2023 för serien "Marko & Irma"

Markoolio har tidigare talat ut om uppväxten 

I Markoolios sommarprat i P1 2018 talade han för första gången ut om sin tuffa uppväxt som kantats av både alkoholmissbruk och våld i Irmas tidigare relationer. 

 – Morsan har ju ofta bett om förlåtelse för att hon utsatte oss barn för fylla och slagsmål, att vi fick uppleva det. Men jag har sagt att "du är förlåten, du behöver inte be om förlåtelse för det", har Markoolio sagt i ett avsnitt av "Marko och Irma". 

Idag är Irma Lehtosalo nykter sedan flera år tillbaka, och hon har lämnat de män som behandlat henne illa. 

Irma Lehtosalo

Irma Lehtosalo: min dotter räddade mitt liv

Sedan Irmas framgång i tv-rutan har hon blivit inbjuden till flera andra program där hon fått prata om sin bakgrund men även sitt nya kändisskap. När hon gästade Renée Nybergs intervjuprogram ”Renées brygga” berättar hon om en incident i livet när hon var på en väldigt mörk plats och dottern Mirka räddade livet på henne. 

– De såg mig full och de såg jättehemska saker. Jag blev misshandlad tre gånger, och en gång var det också så att min dotter vaknade. Annars hade jag varit död. Om man tänker så, hon har räddat mitt liv, berättade Irma Lehtosalo i programmet. 

Hon förklarar att mannen hon då levde med försökte strypa henne.

– Min dotter vaknade och började grina, då släppte han. Det var hemskt att min dotter såg det. Hon kommer ihåg det, fortsätter Irma. 

Irma Lehtosalos okända dotter Mirka träder fram 

Nyligen hade säsong två av ”Marko och Irma” premiär på TV4 och i det femte avsnittet bjöd Irma in till en härlig fest när den nya poolen skulle invigas – och då dök hennes dotter, tillika Markos syster, Mirka Lehtosalo upp i tv-rutan, något som Nöjeslivet rapporterat om. 

– Jag har bjudit hit min dotter Mirka och hennes familj, och Marko med sina barn. Det är så roligt att visa upp hur det ser ut. Jag är jättestolt, säger Irma i programmet

Markos båda syskon Mirka och Mikke Lehtosalo har båda valt en annan väg i livet jämfört honom själv som slog igenom redan på 90-talet när han blev stjärna under artistnamnet ”Markoolio”. Syskonens liv utanför offentligheten har resulterat i att de inte synts alls i media. Men nu fick tittarna bekanta sig lite med Mirka. 

I programmet uttrycker Mirka hur fint hon tycker att Irma har fått det hemma och att det märks att hon trivs i sitt nya hus och den nya poolen som nu är invigd. 

Marko och Mirka Lehtosalo

Lästips: Irma Lehtosalo om kärlekslivet: "Det finns en man"