Irma Lehtosalo i tårar – efter händelsen med Marko: ”Hoppas han fattar…”

Irma och Marko Lehtosalo gör succé med sitt program ”Marko & Irma” och i senaste avsnittet får tittarna följa med duon på en resa som blir väldigt känslosam. 

Marko Lehtosalo överraskat och Irma på finlandsfärjan.

Irma Lehtosalo och Marko ”Markoolio” Lehtosalos tv-program fick enormt genomslag när första säsongen släpptes 2023. I ”Marko & Irma” får tittarna bland annat följa Markos resa att bygga ett hus till sin mamma på Ingarö i Stockholm. I slutet av säsongen stod huset klart men duon meddelande ändå att det blir en säsong två av programmet – som i skrivande stund sänds på tv. 

Marko och Irma vann en Kristall 2023.

I säsong två får tittarna följa med på ytterligare fix i huset och Irma har bland annat fått en lyxig uteplats med tillhörande pool. Men det är inte bara huset som står i fokus. I ett avsnitt åker Marko och Irma på en liten resa, något som väcker starka känslor hos Irma. 

Irma Lehtosalo: ”Hon har räddat mitt liv”

Sedan Irma blev en populär tv-profil har kärleken strömmat in och hon har tidigare visat upp fanbrev hon fått hem i brevlådan. Hon har även fått ett ofantligt stöd efter att hon öppet och ärligt delat med sig av sina tidigare missbruksproblem och den tuffa tiden familjen gick igenom under barnens uppväxt. 

När Irma gästade programledaren Renée Nybergs program ”Renées brygga” berättade hon om en tid i livet när hon var på en mörk plats och det var en händelse då hennes dotter Mirka Lehtosalo räddade livet på henne. 

– De såg mig full och de såg jättehemska saker. Jag blev misshandlad tre gånger, och en gång var det också så att min dotter vaknade. Annars hade jag varit död. Om man tänker så, hon har räddat mitt liv, berättade Irma Lehtosalo i programmet. 

Hon förklarar att mannen hon då levde med försökte strypa henne.

– Min dotter vaknade och började grina, då släppte han. Det var hemskt att min dotter såg det. Hon kommer ihåg det. 

Gesten från Marko får Irma att bryta ihop

Familjen Lehtosalo hade det inte så gott ställt under uppväxten och de tvingades ofta välja budgetvänliga alternativ. I ett avsnitt av ”Marko & Irma” har Markoolio blivit inbokad på en spelning på en finlandsfärja och tar med sig sin mamma på båten, vilket väcker starka minnen hos duon. 

Marko berättar nämligen att de ofta åkte finlandsfärja när han och syskonen var små men då på ett helt annat sätt.

– När jag var liten och vi åkte finlandsfärja var det oftast i en hytt under motorn. Det fönstret vi hade var när man drog isär gardinerna så var det en spegel där, säger Marko i programmet. 

– Numera när det åks finlandsbåt är kontrasterna väldigt stora från förr i tiden. Men kul för morsan också att ta del av de här kontrasterna, för hon har aldrig varit med på en finlandsbåt sedan jag slog igenom.

 Den här gången överraskar Marko sin mamma med att boka en lyxig svit till henne, hytten har både en stor sällskapsyta med soffgrupp och ett sovrum. Den fina gesten får Irma att brista ut i tårar. 

Irmas lyxiga hytt på finlandsfärjan.

– Jag har aldrig åkt såhär. Det är inte klokt, säger Irma och fortsätter: 

– Man blir lite rörd. Man börjar tänka på hur vi har åkt förut, när han var liten. Ibland hade vi ingen hytt och kunde inte sova någonstans. Men nu kan vi åka såhär, det är inte klokt! Det är jättefint gjort av honom. Jag hoppas han fattar hur tacksam jag är.

Lästips: Irma Lehtosalos miljonbolag – så mycket tjänar hon