Jon Henrik Fjällgren om relationen till dottern: "Ser fram emot att få träffa henne"

Jon Henrik Fjällgren blev Jon Henrik med hela svenska folket när han framförde sin samiska jojk i "Talang" 2014. Sedan dess har Fjällgren blivit en etablerad artist som synts i sammanhang som "Melodifestivalen" och "Let's dance", och nu även i "Stjärnorna på slottet" där han berättar om relationen till sitt barn, dottern Ella.

jon-henrik-fjallgren-barn-stjarnorna-pa-slottet
Jon Henrik Fjällgren är en av stjärnorna i årets säsong av "Stjärnorna på slottet".

I år, närmare bestämt den 4 februari, tävlar Jon Henrik Fjällgren i Melodifestivalen med låten "Where you are (Sávežan)". Låten tillägnar han sitt barn, dottern Ella Sáve, som idag är två år gammal.

– Hon är den finaste prinsessan man kan gå som betyder extremt mycket för mig, säger Jon Henrik när han medverkar i årets säsong av "Stjärnorna på slottet".

Jon Henrik Fjällgren pappa till dottern Ella

Dottern Ella föddes i oktober 2020. Jon Henrik Fjällgren och dotterns mamma Maret Nystad gick skilda vägar strax innan dotterns födsel. När Ella föddes återförenades ex-paret:

– Hon föds och jag åker upp. Hon läggs i min famn och när hon tittade upp på mig, det kändes som att hon visste allt om mitt liv, säger han i "Stjärnorna på slottet".

Dottern Ella bor idag tillsammans med sin mamma i norra Nordnorge, medans Jon Henrik spenderar sin tid i Härjedalen.


Jon Henrik var ifrån sitt barn en längre tid

När Ella hunnit fylla ett år, det vill säga under coronapandemin, hade Jon Henrik Fjällgren inte träffat sin dotter sedan födseln, något han berättade i en intervju med Aftonbladet då.

Till följd av att han då inte hade träffat sin dotter på länge fick han motstå mycket kritik på sociala medier. De som kommenterat ska enligt Jon Henrik ha uttryckt att han "är en dålig pappa" och "inte bör vara far".

Jon Henrik Fjällgren aktuell i "Stjärnorna på slottet"

Sedan dess har Jon Henrik Fjällgren återförenats med sitt barn. När Jon Henrik Fjällgren deltar i SVT:s "Stjärnorna på slottet" berättar han om Ella och beskriver då hur det känns att bo så långt ifrån sitt barn:

– Det är tufft. Det är väldigt tufft. Speciellt när det var pandemi och så. Men man försöker göra det man kan från bägge håll.

Men i framtiden ser han fram emot att träffa sin dotter mer frekvent än tidigare.

– Nu siktar vi in oss på att finna en bra lösning så att vi kan ses oftare. Jag ser fram emot att få träffa henne och ska få göra det snart, säger han avslutningsvis.

Hur gammal är Jon Henrik Fjällgren?

Jon Henrik Fjällgren är född i april 1987, vilket gör honom till 35 år idag.

Var är Jon Henrik Fjällgren född?

Artisten och jojkaren föddes i Cali i Colombia.

Adopterades när han var sex månader

När Jon Henrik Fjällgren var sex månader gammal adopterades han och kom då till Mittådalens sameby i Härjedalen. Han föddes som Mario Montoya, men fick sedan namnet Jon Henrik Mario Fjällgren.

Hur blev Jon Henrik Fjällgren känd?

Jon Henrik Fjällgren upptäcktes i "Talang" 2014. Med sin samiska jojk tog han hela Sverige med storm och har sedan dess varit med i "Melodifestivalen", både 2015 och 2017. Han var även med i "Let's dance" 2018 och tog då hem hela tävlingen. Jon Henrik Fjällgren tävlade med danspartnern Katja Luján Engelholm.