Julkalendern 2021 - här är allt vi vet!

Nu är det inte långt kvar tills årets julkalender på SVT går av stapeln. Här är allt vi vet om En hederlig jul med Knyckertz!

En hederlig jul med Knyckertz - årets julkalender på SVT närmar sig!
En hederlig jul med Knyckertz - årets julkalender på SVT närmar sig!

“En varm och humoristisk julsaga som utspelar sig i en knasig tvärtomvärld” - så beskriver SVT årets julkalender. I huvudrollerna hittar vi bland annat programledaren och skådespelaren David Sundin som pappa Bove, och skådespelaren Gizem Erdogan som mamma Fia.

Tjuvfamilj med spridda viljor

En hederlig jul med Knyckertz är baserad på böckerna med samma namn, skrivna av Anders Sparring, som även skrivit manuset, och illustrerade av Per Gustavsson. I december får tjuvfamiljen nytt liv. En av huvudkaraktärerna är Ture Knyckertz. Han går emot normen när han inte vill gå i familjens fotspår, berättar Johanna Gårdare, programchef på SVT Barn, för SVT Nyheter:

– Han vill inget hellre än att hans familj ska leva ett vanligt liv där ingen sitter i fängelse. Han gör dem besvikna hela tiden när han inte vill gå den kriminella banan.

Däremot verkar Tures lillasyster, Kriminellen, gladeligen följa familjens linje - hon är en mästare på tjuvtrix.

Spelas in i Norrbotten

Du som är bekant med Norrbotten kommer säkert känna igen dig en hel del när du tittar på årets julkalender. Den har nämligen spelats in i Luleå, med fokus på det gamla fängelset och vid Gammelstads kyrka i Boden.