Lasse Berghagens hyllning till hustrun Eva: "Haft en jävla tur"

När det blivit dags för Lasse Berghagen att hyllas i tv-programmet "Vilket liv!" tar han tillfället i akt att själv hylla sin fru, Eva Berghagen.

Lasse Berghagen och Eva Berghagen har varit gifta sedan 1975.

Lasse Berghagen hyllas i "Vilket liv!"

När det sista avsnittet av "Vilket liv!" tar plats i rutan bjuder programledaren Renée Nyberg upp musikern och låtskrivaren Lasse Berghagen på scen.

Under programmets gång hyllas han bland annat av Robert GustafssonMåns Zelmerlöw och Loa Falkman. En som var planerad som gäst, men inte kunde komma på grund av att hon drabbats av sjukdom är Lasse Berghagens fru, Eva Berghagen.

Lasse och Eva Berghagen, har varit gifta i snart 50 år. Efter vigseln som skedde 1975 blev de föräldrar till dottern Maria Berghagen.

Fina orden om hustrun Eva Berghagen

I programmet uttrycker Lasse Berghagen några känslosamma ord om hustrun:

– Hon har ju betytt och betyder oerhört mycket för mig. Hon är liksom grundstommen i mitt liv. Efter 50 års äktenskap är vi fortfarande kära, säger Lasse Berghagen i programmet

När Renée Nyberg ställer frågan hur paret har lyckats hålla kärleken vid liv i så många år förklarar han att en nyckel är att lyssna, men poängterar också att det handlar om tur:

– Att lyssna tror jag, att lyssna på varandra. Jag har ingen djupanalys om vårt äktenskap mer än att jag haft en jävla tur.

Lasse Berghagen på sjukhus

I nutid är Lasse Berghagen på sjukhus till följd av komplikationer efter en stor hjärtoperation.

"Trots att pappa fortfarande inte är utom fara så har vi i familjen sagt ja till att sända programmet. Pappa ligger fortfarande på IVA men han har tv på rummet och vi känner att han kommer må bra av att se denna hyllning till honom. Och han behöver allt stöd han kan få", skriver dottern Malin Berghagen i ett inlägg på sin Instagram inför att programmet ska sändas.