Leif GW Perssons fru, barn och så mycket tjänar han

Leif GW Persson har en lång och framgångsrik karriär bakom sig som både kriminolog och författare. Han har synts både på SVT och TV4 och är idag en mycket populär profil hos många. Här kan du läsa mer om hur mycket han tjänar, vem han är gift med och hur många barn han har. Det och mycket mer hittar du här! 

Här kan du läsa mer om Leif GW Persson!

2018 lämnade Leif GW Persson SVT:s "Veckans brott", detta efter att ha gjort 16 säsonger tillsammans med programledaren Camilla Kvartoft. Han bytte då arbetsgivare och började synas i TV4, inte minst i "Nyhetsmorgon". Även där pratade han brott och var ett återkommande inslag i morgonprogrammet. 

2024 kom beskedet att han lämnar TV4 för att gå tillbaka till SVT. Framöver kommer den tidigare nämnda duon Leif och Camilla synas i samhällsprogrammet "Veckan". 

Förutom att synas i rutan arbetar Leif GW Persson även som författare och har skrivit flera populära deckare. Här kan du läsa mer om Leif GW Persson! 

Leif GW Persson: Ålder 

Leif GW Persson är född den 12 mars 1945. Han fyllde alltså 79 år 2024. 

Leif GW Persson.

Leif GW Perssons fru 

Sedan 2003 har Leif GW Persson varit gift med Kim Persson. I en intervju med Dagens Nyheter har Kim Persson berättat att hon och GW träffades genom gemensamma bekanta, och första mötet skedde på ett vernissage: 

– Det enda jag visste om Leif då – förutom lite om vad han jobbar med – var att han är en womanizer. Och vem vill bli kär i en womanizer?, har Kim tidigare sagt till Dagens Nyheter

Leif GW Persson med hustrun Kim.

Leif GW Persson: Barn 

Leif GW Persson och hans fru Kim Persson har inga gemensamma barn. Däremot har Leif fyra barn sedan ett tidigare förhållande, och Kim har två barn sedan tidigare. I ovan nämnda intervju berättade Kim att det faktum att hon och GW inte skaffat några gemensamma barn varit ett aktivt val: 

– Jag var 38, jag kunde ha fått barn, men hade blivit i stort sett ensam med ansvaret. Jag hör ju hur det var med Leifs yngsta dotter: han var i princip barnvakt någon gång och då satt hon och surade på tomten tills hennes mamma kom hem, berättade Kim för Dagens Nyheter. 

Leif GW Perssons äldsta barn heter Patrik. Leif var bara 20 år gammal när Patrik kom till världen. Därefter fick han döttrarna Malin och Julia, då han var gift med Birgitta Liedstrand. GW har ytterligare en dotter, Hedda

Dessutom har Leif GW Persson ett gäng barnbarn. 

Lästips: Leif GW Perssons lyxiga gåva till barnbarnet – värd miljoner: ”Sprätt på stålarna

Dottern Malin Persson Giolito 

Dottern Malin är precis som sin pappa känd för många. Hon, Malin Persson Giolito, är författare och ligger bakom verk som "Bara ett barn", "Bortom varje rimligt tvivel" och "I dina händer". 

Malin Persson Giolito.

Leif GW Perssons förmögenhet – så mycket tjänar han

Enligt uppgifter från Skatteverket som Familjeliv tagit del av hade Leif GW Persson en fastställd förvärvsinkomst på strax över 10 miljoner kronor under 2022. Delat på årets tolv månader ger det en lön på omkring 830 000 kronor i månaden. 

Leif GW Persson är involverad i två bolag, Leif GW Persson Aktiebolag samt Leif GW Production AB. 

2022 hade Leif GW Persson Aktiebolag en omsättning på cirka 8,8 miljoner kronor, detta enligt uppgifter från Alla bolag

Bolaget Leif GW Production AB omsatte omkring 28,6 kronor under 2023, vilket är den högsta omsättningen bolaget haft på flera år.