Malin Olsson försvinner från Sommarlov – det ska hon göra istället

SVT:s populära sommarprogram ”Sommarlov” gör succé hos barnfamiljerna. Nu berättar programledaren Malin Olsson att hon försvinner från rutan. 

Malin Olsson försvinner från Sommarlov.

Programledaren Malin Olsson är en riktig favorit bland de yngre tv-tittarna. Hon har varit en del av svensk barn-tv sedan 2006, när hon blev programledare för barnprogrammet ”Bobster” på SVT Barn.

Fyra år senare, 2010, tog hon steget och började leda SVT:s omåttligt populära sommartradition ”Sommarlov”, som även det sänds på SVT Barn. Malin har sedan dess varit en återkommande karaktär i programmet, med undantag för år då hon varit mammaledig. Något som fortsatte även i år. 

Malin Olsson i Sommarlov 2023.

Malin Olsson lämnar Sommarlov 

Vid sin sida underhåller Malin Olsson barn runt om i landet tillsammans med Alexander HermanssonIda OnAdrian Alebo AnderssonAngelika Prick och Ellen Särnevång

Samtliga programledare är SVT Barn-profiler sedan tidigare och har varit en del av ”Sommarlov” tidigare åt, förutom Ellen Särnevång som gör sin debut i år. 

Årets tema i programmet är: 

"Karaktären Chefen har galopperande framtidsångest och har byggt norra Europas säkraste säkerhetsvalv för att skydda sig själv från allt elände i världen. Sommarlovs programledare och alla tittare ska försöka muntra upp honom genom att göra tvärtom; att tillsammans vara positivt nyfikna på framtiden genom att utforska och fantisera om den.", står det i ett pressmeddelande. 

Läs merSommarlov på SVT 2024 sändningstider, artister och programledare

Årets programledare i Sommarlov!

Men knappt en månad sedan premiären av programmet meddelade Malin Olsson att hon försvinner från ”Sommarlov” – iallafall ett tag. 

Men vad ska hon göra istället för att underhålla alla barn ute i landet? Hon ska nämligen gå på en välförtjänt semester. På Instagram skriver hon: 

”Sommarlov rullar på som tåget… Och imorgon kommer I just want to be cool och gästar oss i parken, så kom och kolla vettja! Sedan väntar även lite ”sommarlov/semester” för mig!”

I kommentarsfältet är det flera som önskar Malin en härlig semester: 

Ha det bra på semester Malin”, skriver en följare. 

Men det råder också en viss oro att Malin inte ska komma tillbaka till programmet. 

Kommer du tillbaka igen?”, undrar en annan. 

Familjeliv har sökt Malin Olsson för en kommentar. 

Lästips: 

Sommarlov med barn – 15 aktiviteter till sommarlovet

Skojiga lekar för barn mellan 3 och 5 år