Mapei gör känslosam tolkning av kända låten – hyllar sin bortgångna mamma

I det andra avsnittet av "Så mycket bättre" tolkar artisten Mapei Eagle-Eye Cherrys låt "Save tonight". Tolkingen tillägnar hos sin mamma som gick bort i skelettcancer. 
– Hon var allt för mig, berättar Mapei i programmet. 

Artisten Mapei hyllar sin mamma i 'Så mycket bättre'.
Artisten Mapei hyllar sin mamma i "Så mycket bättre".

"Save tonight" är artisten Eagle-Eye Cherrys genombrott. Låten släpptes 1997 och blev en succé runt om i världen. Låten har gjorts i många versioner sedan dess, bland annat av svenska E.M.D bestående av Erik Segerstedt, Mattias Andréasson och Danny Saucedo.

"Hon var allt för mig" 

I lördagens "Så mycket bättre" visas låten upp i ny skepnad, då av artisten Mapei som väljer att tillägna låten sin mamma som gick bort i skelettcancer. 

– Jag var hennes ögonsten. Hon peppade en jättemycket. Du vet när man är liten och ser sin mamma som sin sol och sin himmel. Hon var allt för mig, berättar Mapei i avsnittet. 

Mapei hyllar sin mamma i "Så mycket bättre" 

Mapei i 'Så mycket bättre'.
Mapei i "Så mycket bättre".

– Det här handlar om att fira henne och dina föräldrar. Hedra, hylla och minnas livet som var, säger Mapei och riktar sig till Eagle-Eye Cherry som förlorat båda sina föräldrar.  

"Minns ikväll", Mapeis tolkning av "Save tonight", hyllas av övriga artister runt bordet och hos låtskrivaren själv blir det en ny favorit: 

– Det har varit ganska många covers på den, men "that was the one". Jag har väntat länge på det här, säger Eagle-Eye Cherry. 

Eagle-Eye Cherry i 'Så mycket bättre'.
Eagle-Eye Cherry i "Så mycket bättre".