Marianne Mörck: Barnen, kärlekslivet och sjukdomen

Marianne Mörck är en svensk skådespelerska och regissör, känd för sitt engagemang inom svensk teater och tv. Här kan du läsa mer om henne, inklusive hennes barn och kärleksliv.

Marianne Mörck är en svensk skådespelare och regissör
Marianne Mörck är en svensk skådespelare och regissör

Marianne Mörcks ålder – hur gammal är hon?

Marianne Mörck är född den 2 september 1949, vilket innebär att hon idag 74 år gammal. 

Marianne Mörcks make – har hon en partner?

Marianne Mörck är singel. I en intervju med Femina berättar hon om sina dejtingupplevelser, och uttrycker då att hon inte riktigt förstår sig på vissa män:

– Jag undrar hur män är funtade. Bakom allt finns en annan människa. It takes two to tango. Så fort jag tar i en man så ska det vara sex. Bang, tre minuter, sen ”jag går ut och köper snus”. Varför kan man inte bara kramas? Nu har jag min katt. Jag älskar honom. Vi ligger sked.

Marianne Mörcks barn

Skådespelaren har två barn, Malin och Peter. Barnen har Marianne Mörck tillsammans med sin ex-make Alf

Marianne Mörcks karriär

Marianne har även haft en framgångsrik karriär inom TV och film. Hon syntes först i humorserien "Uppåt väggarna" 1982, och har sedan dess varit en del av flera produktioner inklusive "Bonusfamiljen" och Wallander-filmerna. 

Hon har även medverkat i barnprogram som "Sommarlov", där har hon bland annat varit årets sommarskugga samt karaktären kapten Doris. År 2019 var hon julvärd i SVT. 

Mörck har haft bland annat haft uppdrag på Göteborgsoperan, Malmö Opera och Drottningholms slottsteater. Hon har dels spelat på scen men också regisserat pjäser och operor. Hon var också regiassistent för den svenska scenversionen av ABBA-musikalen "Mamma Mia!" i Stockholm 2005

Marianne Mörcks sjukdom

När Marianne Mörck gästade podcasten Värvet delade hon med sig av sina hälsoproblem. Hon berättade då om sin höftskada, samt om att hon lider av högt blodtryck. 

I en intervju med Expressen har hon också berättat att man upptäckt att hon har ett förstorat hjärta, vilket bland annat leder till att hon lätt blir andfådd. 

Läs mer: