Mariette Hanssons avslöjande med hustrun – så mycket betalade de för att bli gravida

Mariette Hansson och hustrun Isabelle Grönqvist har två gemensamma barn som de fått genom IVF. Nu avslöjar Mariette hur mycket de betalat för behandlingarna.

Mariette och hustrun Isabelle Grönqvist avslöjar priset på IVF-behandlingarna.

Mariette Hansson, 41, har deltagit i ”Melodifestivalen” hela fem gånger – och varje gång har hon tagit sig till final. Senaste gången hon stod på Mello-scenen var 2023 då hon slutade på en tredjeplats. 

Bara ett par veckor efter hennes succé i ”Melodifestivalen” gick hon ut med det glädjande beskedet att hon och hustrun Isabelle Grönqvist väntar sitt andra gemensamma barn. Paret hade sedan tidigare sonen Dante tillsammans, som föddes i november 2021. Bell, som hustrun kallas, har även en dotter från en tidigare relation och familjen består även av boxerhunden Bosse. Och i november 2023 utökades familjen med dottern Della

Återkommande frågan om barnens pappa  

Båda barnen Dante och Delle har kommit till med hjälp av IVF och en donator. En återkommande fråga som Mariette och Bell har fått under åren sedan barnen kom till världen är vem som egentligen är pappan till barnen.

Under tiden dottern Della låg i Mariettes mage belyste paret frågan om barnens pappa i en video på Youtube. 

– Dante och Loppan (bebisen i magen) har samma donator, de har alltså ingen pappa, sa hon då och fortsatte: 

– Jag förstår att det kan vara förvirrande med titlarna som samhället har byggt upp, att ett barn har en mamma och en pappa. Och oavsett om man har två mammor så tycker många att man fortfarande har en pappa.

Paret är vana vid frågan och det är ingenting de blir arga över. Däremot kan de bli en aning irriterande. 

– Vi blir dock ledsna och irriterade när folk säger 'jo barnen har en pappa', avslutade Isabelle.

Läs merMariette ryter ifrån– efter frågan om sonens pappa i direktsändning: ”Börja förstå” 

Avslöjar priset på IVF-behandlingarna 

Att det är krävande på flera sätt att genomgå IVF är ingen hemlighet. Det kräver mycket tålamod, hormoder och andra behandlingar och ändå är det inte hundra procent säkert att behandlingarna kommer lyckas och att man blir gravid. Det är dessutom väldigt kostsamt. 

Nyligen publicerade Mariette en bild på sin Instagram, där hon med glimten i ögat tar upp kostnaden för graviditeterna. 

”Här är mina favorit smygbilder på min fru när hon försöker övertala sig själv att den mindre förmögenhet vi lagt på att skaffa våra barn var värt det (IVF), önskar ni kunde hört tillhörande ljud till bilderna med…”, skriver Mariette. 

I kommentarsfältet är det en person som ifrågasätter formuleringen i bildtexten och Mariette förklarar vad det innebär att genomgå en IVF-behandling och hur mycket det kostade för henne och Isabelle. 

"Jag gillar inte att prata pengar och det är ju lite olika, men ett IVF-försök kostar ca 60-70 000...då är inte utplock av ägg mediciner etc inräknat.", skriver hon.

Mariette avslöjar priset på IVF-behanlingarna.

Enligt 1777 får man göra ett begränsat antal IVF-försök, på de kliniker som är kopplade till regioner. Hur många behandlingar man får göra varierar beroende på region, men flera av regionerna erbjuder tre försök.

Lästips: 

Allt om Melwin Lycke Holm: Mamma, pappa och EM 2024

Allt om Shanga Forsberg: Fotbollen, barnen och Emil Forsberg

Roliga lekar till midsommar för barn och vuxna