Påsklov 2022 – tips på barnaktiviteter i hela Sverige

Att fylla barnens påsklov med aktiviteter kan vara svårt. Här listar vi tips på roliga påsklovsaktiviteter i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Tips på aktiviteter att göra på påsklovet 2022.
Tips på aktiviteter att göra på påsklovet 2022.

De flesta skolor har påsklov vecka 15 eller 16 – ett lov vecka fylld med godis, ägg och färgglatt pynt. Men det kan även fyllas med roliga aktiviteter för barnen. Där och då kan det förstås vara svårt att komma på vad man ska hitta på – därför har vi listat 10 tips på påsklovsaktiviteter som man kan göra i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Här är 10 tips på påsklovsaktiviteter i Stockholm

Fira påsklov på Skansen

Mellan 9-18 april råder det påsklovsfirande på Skansen. Förutom alla djuren och den fina miljön på Skansen finns det bland annat utrymme för påskpyssel, korvgrillning och en tur med häst och vagn. Vissa dagar kan man dessutom få delta i äggapickning och äggrullning vid Skånegården.

Hågelby 4H-gård

Det finns massvis med natursköna 4H-gårdar i Stockholm. En av dem är Hågelby 4H-gård i Hågelbyparken i Botkyrka. På bondgården hittar du hästar, får, getter, minigrisar, höns, kaniner och katter. De erbjuder dessutom en påskjakt under skärtorsdagen, den 14 april.

Akalla 4H-gård

En annan 4H-gård i Stockholm, som även den är fylld med mysiga bondgårdsdjur, hittar man i Akalla. Där kan man delta i äggjakt och samtidigt åka häst och vagn med gårdens påskkärringar.

Tekniska muséet

Tekniska muséet, som ligger vid Gärdet i Stockholm, passar perfekt för både barn och vuxna. På muséet kan man utföra olika experiment och utforska hur saker och ting hänger ihop. Ett ypperligt tillfälle att både lära sig saker och ha roligt samtidigt!

Här är 10 tips på påsklovsaktiviteter i Göteborg

Kättilsröd 4H-gård

På Kättilsröd 4H-gård hittar du bondgårdsdjur som kor, grisar, getter, får, hästar, kaniner, höns och ankor. Ta med matsäck och slå er ner i trädgården. Eller varför inte ta en liten ponnyridning?

Alfons Åbergs Kulturhus

Hälsa på hemma hos Alfons Åberg! På Alfons Åbergs Kulturhus erbjuds barnteater och spännande besök i Alfons Åbergs sagolika värld, som känns igen av både barn och vuxna.

Barnens museum på Göteborgs stadsmuseum

På Göteborgs stadsmuseum hittas utställningen “Barnens museum”. Där får barnen leka fritt bland skyskrapor och tunnlar, åka spårvagn eller bygga en borg.

Universeum

På Universeum kan hela familjen upptäcka och lära sig nya saker om naturvetenskap och teknik. Varför inte besöka regnskogen eller reptilariet? Nu finns även utställningen “Miniverseum”, där barnen får leka och utforska fritt bland spännande forskningsfartyg, den förtrollade skogen - och mycket mer.

Här är 10 tips på påsklovsaktiviteter i Malmö

Akvariet

På Slottsholmen ligger Akvariet. Där kan hela familjen spana in fiskar, reptiler, spindlar och andra kallblodiga djur.

Almviks 4H-gård

På 4H-gården i Almvik finns grisar, getter, får, hästar, höns, kaniner, katter och kor. Här kan ni också prova på gårdens djurskötsel.

Lek med Pippi Långstrump!

Bara en liten utflykt bort från Malmö hittar man Kulturen i Lund. Där finns nu en lekutställning där Pippi Långstrump står i centrum. Här kan barnen leka i Villa Villekulla, läsa böcker och klä ut sig. Eller varför inte klättra upp i sjörövarskeppet eller besöka den lockande godisaffären utanför Villa Villekulla?