Pernilla Wahlgren avslöjar detaljer om lyxbröllopet: ”Värsta festen”

I september gifter sig Pernilla Wahlgren och Christian Bauer igen. Nu berättar Pernilla detaljer om den stora festen.

Detaljerna om bröllopet.

I december 2022 gick Christian Bauer ner på knä och friade till sin Pernilla Wahlgren under en familjeresa. Sedan dess har bröllopsplaneringen varit igång. 

Paret berättade att de skulle gifta sig i Marbella, i Spanien där Pernilla har hus. Därför kom det som en chock när Pernilla och Christian avslöjade att de haft gift sig i smyg en vacker vinterdag i december 2023. Det var ett intimt bröllop med enbart deras familjer närvarande. Det har senare framkommit att bröllopet var tillägnat Pernillas pappa Hans Wahlgren, som gick bort några månader senare senare. 

Det stora bröllopet som paret planerat ska äga rum i Marbella någongång under sensommaren/hösten 2024 kommer däremot fortfarande gå av stapeln och planeringen är i full gång. 

Pernilla Wahlgren och Christian Bauer gifte sig i december 2023.

Läs mer: Efter bröllopet – det blir Pernilla Wahlgrens nya efternamn

Då gifter sig Pernilla och Christian  

I den senaste säsongen av ”Wahlgrens värld” har tittarna fått hänga med i bröllopsplaneringen och det började med att de skulle hitta ett datum. Det ursprungliga datumet paret hade valt var inte perfekt, eftersom Pernilla inte skulle hinna åka på en smekmånad innan hennes föreställningar började spelas igen. 

Valet föll istället på fredagen den 13:e september, något som väckte blandade känslor hos henne. 

– Jag kan ju inte gifta mig på fredagen den 13:e?, säger Pernilla i ett avsnitt av realityserien. 

Hon berättar att hon är skrockfull och att hon undviker att göra vissa saker för att undvika otur. 

– Det värsta som kan hända är att vi kommer skilja oss. Men det kanske vi hade gjort ändå, säger Pernilla. 

Christian Bauer känner däremot annorlunda inför det valda datumet, 13 är nämligen ett magiskt nummer för honom. 

Detaljerna om bröllopet: ”Värsta festen”

Det börjar dra ihop sig till den stora dagen. I en intervju med Expressen har Pernilla berättat hur det går med bröllopsplaneringen och hur hon och Christian fördelar uppgifterna. 

– Oh, jag är så dålig på att planera. Alltså, jag är ingen bridezilla… att jag är stressad, hysterisk och måste veta allting. Utan jag släpper det gärna till Christian.

– Han var i Marbella för ett tag sedan och hade bröllopsmöte med vår koordinator. Hur många brudar lämnar över ansvaret för bröllopet på sin man? Men han gör det där så bra, säger Pernilla till tidningen. 

Pernilla menar att det är hon som tar alla beslut rörande maten och dekorationerna, men att det är Christian som får ta alla möten, eftersom hon själv hatar den sysslan.  

– Även om han absolut inte får fria händer, så är han med och styr upp. Han skriver massa Excel-ark. Sånt är han väldigt bra på. Jag tycker det är jättetråkigt med sånt.

– Jag tycker att bröllop och allt kring det ska vara roligt och glatt. Jag vill bara gifta mig och sätta mig till bords. Och så ska folk bara underhålla mig. Eller oss. Och det ska vara värsta festen.

Pernilla avslutar med att säga att hon önskar sig vackert väder på den stora dagen, men utöver det går hon in med inställningen att allt kommer lösa sig. 

Lästips: 

Vad kan man kasta på brudparet istället för ris? 

Utgångsmusik: 75 minnesvärda låtar som får gästerna att dansa