Pernilla Wahlgren om kusingiftet i familjen Ingrosso: "Inte att rekommendera"

Familjen Ingrossos släktträd har kommit på tal flera gånger de senaste åren, bland annat i Benjamin Ingrossos matlagningsprogram. Nu kommer släkten på tal igen, den här gången i Pernilla Wahlgrens podcast "Wahlgren och Wistam".

pernilla-wahlgren-benjamin-bianca-ingrosso-emilio-carmina-carmine-kusiner-farmor-farfar
Bianca och Benjamin Ingrossos farmor och farfar, det vill säga Emilio Ingrossos föräldrar, är kusiner – något som Pernilla Wahlgren pratar om i sin podcast.

Familjen Wahlgren-Ingrosso är ständigt aktuella, inte minst Pernilla Wahlgren som alltid har många bollar i luften. Just nu syns hon i föreställningen "Peter Pan går åt helvete" och snart i den nya säsongen av "Wahlgrens värld", som har premiär den 2 februari 2023. Dessutom hörs hon i podcasten "Wahlgren och Wistam", som släpper ett nytt avsnitt varje vecka.

Bianca och Benjamin Ingrossos farmor och farfar är både gifta och kusiner

I det senaste avsnittet, som släpptes under söndagen, diskuterar podduon Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam släktrelationer. Pernilla Wahlgren tar då upp det faktum att det faktiskt finns ett viss släktskap mellan två personer i familjen Ingrosso.

Det handlar om Benjamin och Bianca Ingrossos farmor och farfar, Carmine och Carmina Ingrosso. Paret är, förutom att de är gifta och föräldrar till Emilio Ingrosso, kusiner.

I klippet nedan berättar Benjamin om sina farföräldrars relation.

Pernilla Wahlgren uttalar sig om kusingifte

I det nämnda podcastavsnittet tar Pernilla Wahlgren upp familjen Ingrosso som ett exempel på kusinäktenskap och uttrycker därefter vad hon tycker om sådana relationer:

– Min ex-mans mamma och pappa är kusiner, säger Wahlgren i avsnittet.

Sofia Wistam flikar in:

– Det kanske inte är att rekommendera, men det är inte olagligt, säger hon och Wahlgren håller med:

– Jag säger som Thomas Ledin: Det är inte att rekommendera.

Arkivbild från 1993. Det gifta paret Carmine och Carmina Ingrosso, väl kända som Bianca och Benjamin Ingrossos farfar och farmor.