Petra Mede: Sjukdomen, barnen och så mycket tjänar hon

Här kan du läsa mer om Petra Medes sjukdom, barn och om hur mycket hon tjänar. Det och mycket mer hittar du här! 

Petra Mede var tidigare tillsammans med Mattias Günther.

Petra Mede är inte bara en känd programledare, utan också komiker, skådespelare och före detta dansare med en utbildning på Balettakademien bakom sig. Hon har dessutom medverkat i flertalet tv-produktioner, däribland "Min historiske pojkvän", "Familjen Rysberg" och "Bonusfamiljen". Här kan du läsa mer om Petra Mede! 

Petra Mede: Ålder 

Hon är född den 7 mars 1970, vilket innebär att hon fyllde 54 år 2024. 

Längd – hur lång är Petra Mede? 

Petra Mede är 177 centimeter lång. 

Petra Mede leder Eurovision 2024 

När "Eurovision Song Contest" hålls i Sverige 2024 programleder Petra Mede tillsammans med skådespelaren Malin Åkerman

Det är inte första gången Petra Mede är programledare för "Eurovision Song Contest". Hon var nämligen programledare för tävlingen både 2013 och 2016. 

Malin Åkerman och Petra Mede.

Petra Medes sjukdom – har mycket ryggproblem 

Våren 2023, då det var dags för Petra Mede att tillsammans med programledarkollegan David Lindgren att dra igång en ny säsong av "Let's dance", blev hon tvungen att hoppa av sitt programledaruppdrag. Detta till följd av ryggproblem. Den som ersatte Mede är programledaren Kristin Kaspersen

David Lindgren och Petra Mede.

När Petra Mede 2021 gästade tv-programmet "Min sanning", som leds av Anna Hedenmo,  berättade hon om sitt ryggont: 

– Smärtan var så omnipotent, det var bara panik. Man kan inte ha så här ont, det är inte möjligt. Ska det vara så här ont så går det inte att fortsätta, sa Mede då. 

Därför hoppade hon av "Bonusfamiljen"

2021 drabbades hon också av en annan sjukdom, närmare bestämt covid 19. Sjukdomen tog hår på Petra Mede, vilket bland annat ledde till att hon valde att hoppa av "Bonusfamiljen". 

Petra Mede spelade Katja i "Bonusfamiljen" 

Petra Mede spelade Katja i den populära serien "Bonusfamiljen". Som tidigare nämnt lämnade hon rollen under inspelningen av den fjärde säsongen av serien. Den som tog över rollen som Katja är skådespelaren Emma Peters

Emma Peters.

Har Petra Mede partner? 

I nuläget är det oklart huruvida Petra Mede har en partner eller ej. Men ett ex till Petra är en man som heter Mattias Günther och är läkare på Karolinska Institutet. 

Mattias Günther och Petra Mede.

Petra Medes barn 

Petra Mede blev fick sitt första barn som 43-åring. Då föddes Adeline, men vem som är pappa till dottern ville programledaren till en början inte berätta. 

Men efter en tid stod det klart att pappa till Petra Medes första barn är hennes ex, Mattias Günther. Han och Petra var tillsammans fram till 2015. 

Petra Mede och dottern Adeline 2013.

Fick dottern Paula vid 52 års ålder 

Omkring tio år senare, när Petra Mede var 52 år, fick hon sitt andra barn. Även den här gången blev Petra mamma till en flicka, Paula

Så blev Petra Mede gravid med andra barnet 

Petra Mede valde att skaffa sitt andra barn på egen hand. När hon gästade "Carina Bergfeldt" 2022 berättade hon hur hon blev gravid.

– Ja med hjälp av helt naturliga sprutor och helt naturliga gigantiska transaktioner, så det stämmer, sa Petra Mede skämtsamt i programmet. 

Hur mycket tjänar Petra Mede? 

2023 omsatte Petra Medes bolag Petra Mede Produktion AB 2 994 000 kronor. Året innan omsatte bolaget hela 4 109 000 kronor. 

Enligt uppgifter från Skatteverket som Familjeliv tagit del av hade Petra Mede en fastställd förvärvsinkomst på 555 200 kronor under 2022. Hon hade även ett överskott av kapital på 572 740 kronor det året. 

Stora lönen från Eurovision 

Uppdraget som programledare för "Eurovision Song Contest" ska enligt henne själv ge henne en rejäl lön. När Petra gästade radioprogrammet "Eftermiddag i P3" berättade hon om arvodet som ska vara så pass stort att hon kan betala av sitt huslån: 

– Allt är relativt. Men jag fick ett sms från David Lindgren som sa att “nu äntligen kan du kanske betala av huslånet”, och det hoppas jag.