Så mycket sålde Sofia Wistam lyxvillan för – sanslösa miljonvinsten avslöjad

Sedan 18 år tillbaka har Sofia Wistam och maken Magnus har bott i en stor villa på Lidingö. Nu ska paret flytta in till stan och säljer huset – nu avslöjas saftiga priset. 

Sofia och Magnus Wistam har sålt huset på Lidingö för makalös summa.

Programledaren, poddaren och entreprenören Sofia Wistam och maken Magnus Wistam har varit gifta i över 20 år. Paret träffades i en skidlift i den schweiziska alpstaden Verbier i början av 2000-talet och kort efter första mötet gick Magnus ner på knä och friade till Sofia som sa ett rungande ja. Snart därfter blev paret äkta makar. 

Sofia och Magnus har tillsammans två söner, Texas född 2004 och Lennox född 2006. Sofia har även två barn från tidigare förhållanden, dottern Sindy, född 1999, samt sonen Kid, född 1992. 

Sofia och Magnus Wistam med sönerna Lennox och Texas.

Sofia Wistam och Magnus flyttar in till stan efter 18 år

Paret har under de senaste två decennierna bott i en stor villa på Lidingö i Stockholm. Huset som är på 229 kvadratmeter och har åtta rum och en tomt på över 1500 kvadratmeter.  

En av anledningarna till att paret valt att flytta från det stora huset efter 18 år, var för att Sofia och Magnus upplevde att huset blivit för stort för bara dem två, och att de längtade efter ett liv i lägenhet.

– Vi har fått två barn i det här huset, så det är både lite nostalgi men också lite pirrigt om det skulle bli en ny fas inne i stan, har Sofia tidigare sagt i hennes podd ”Wahlgren och Wistam”.

Paret har istället köpt en lägenhet i Stockholm city och Sofia är speciellt taggad på att kunna beställa hem mat snabbt och smidigt. 

– Jag vill börja ett nytt kapitel och leva ett ”Foodoraliv”, åh jag tror att vi beställer det och det med Foodora. Kanske kommer det inte att att bli så, pratar man med folk som bor i stan då säger de att de beställer Foodora en gång i månaden. Men i min värld, jag gillar inte att laga mat, jag tänker att det är en dröm, berättade Sofia i en intervju med Expressen

Magnus Wistam och Sofia Wistam 2009.

Lyxvillan såld för makalösa summan 

Det tog lite tid att få lyxvillan på Lidingö såld. Det har varit en tuff marknad och bostaden låg ute till försäljning i 50 dagar innan paret hittade en köpare – och i slutet av april skrevs papperna på och villan är nu i någon annan familjs ägo. 

När Sofia och Magnus köpte villan för 18 år sedan betalade de 7,5 miljoner för bostaden. Och man kan minst sagt säga att bostadsmarknaden förändrats sedan dess. Enligt Booli.se landade slutpriset på villan på sanslösa 26 miljoner kronor – så paret gjorde en rejäl vinst. 

Enligt uppgifter från Lidingönyheter blev försäljningen av Sofia och Magnus hus det näst dyraste huset som såldes på Lidingö under april 2024. 

Läs mer: Sofia Wistams dyra inköp – avslöjar sanslösa priset: ”Sån ångest”