Systrarna Parneviks avslöjande om ekonomin – låter föräldrarna betala: ”Alltid varit” 

Peg och Penny Parnevik har stått i rampljuset i många år. Men trots framgångsrika karriärer berättar de att de ändå låter föräldrarna betala för dem. 

Peg och Penny och ekonomisk ångest.

Familjen Parnevik blev kända för svenska folket genom sin realityserie ”Parneviks”. Den sista säsongen sändes 2018 men stora delar av familjen har stått kvar i rampljuset efter det.

Peg Parnevik och Penny Parnevik är treligtvis de som syns mest frekvent i familjen. Peg har en strålande karriär som artist och är högaktuell som en av jurymedlemmarna i höstens säsong av ”Idol”. Penny jobbar heltid med sina sociala medier och har nyligen blivit delägare i restaurang ”Parken. 

Tillsammans driver de podcasten ”Peg & Penny” som varje vecka släpper nya avsnitt. Nyligen släppte systrarna ett avsnitt där lyssnarna fått skicka in sina fördomar om dem och Peg och Penny får chansen att bemöta dem. 

Därför betalar Mia och Jesper 

En lyssnare tror att systrarna har jättemycket pengar och att de ärvt en stor summa. Och systrarna berättar hur det ligger till. 

– Ärvt? Vem är död? När det kommer till att ärva pengar, alltså nej, säger Peg och skrattar.

Vidare berättar systrarna att de inte gillar att blanda familj och affärer. Peg ville exempelvis investera i ”Parken”, något som Penny nekade henne från att göra. Föräldrarna Mia och Jesper är också väldigt generösa när det kommer till investeringar, när Pegs pojkvän Sebastian De la Vega skulle starta ett nytt projekt var föräldrarna snabba på att erbjuda honom att investera – men blev också nekade. 

Däremot har hela familjen inställningen att om det går bra för en, så går det bra för alla då man kanske bjuder till lite extra. 

– Så har ju mamma och pappa alltid varit. Även nu när vi är vuxna, säger Peg. 

Systrarna menar att föräldrarna ofta betalar när de hittar på något tillsammans. 

– Om vi går på middag med mamma och pappa, oavsett hur många vi är, tänker jag såhär: De betalar ju. Även om alla våra respektive är där. Som att man är 15. Det är inte normalt, säger Peg varpå Penny tillägger: 

– Nej, det är inte normalt faktiskt. Där är vi jättebortskämda.

Läs mer: Jesper Parneviks förmögenhet – svindlande summan

Jesper och Mia Parnevik.

Så mycket tjänar Peg och Penny 

Konversationen leder sedan in på hur systrarnas egna ekonomi ser ut, och det visar sig att det skiljer sig en del. Både Peg och Penny driver sina egna bolag och avgör själva hur mycket lön de ska ta ut. 

– Det är en vanlig lön, det är under vad alla mina vänner som jobbar på kontor eller butik. Jag tjänar typ mindre än alla mina vänner, säger Peg. 

Penny, som till skillnad från sin syter har tre barn att försörja, resonerar lite annorlunda. 

– Jag tar ut en jättehög lön, säger Penny.

Systrarna berättar att de känner en stor ångest över pengar och ekonomi och att det i perioder kan känna att de inte har några pengar. 

– Jag får väldigt mycket ekonomisk ångest, säger Peg och får medhåll av sin syster: 

– Jag får jättemycket ekonomisk ångest också, men folk kommer hata oss för att vi säger det. Liksom allt är relativt. 

Peg och Penny Parnevik