Tomas Ledin och hustruns enorma lyxvåning – så mycket är den värd 

Tomas Ledin är en av Sveriges mest framgångsrika artister och har berikat oss med flera hits genom åren. Och hans framgång på scenen speglar sig i privatlivet – läs mer om hans enorma lön och lyxiga våning i Stockholm. 

Så mycket tjänat Tomas Ledin.

Sångaren Tomas Ledin, 72, är en riktig ikon på den svenska musikscenen. Han har berikat svenska folket med hits som  ”Sommaren är kort”, ”I natt är jag din” och ”En del av mitt hjärta”. 

2022 fyllde han 70 år samtidigt som han markerade ett halvt sekel i musikbranschen. Men trots hans 50-åriga karriär som artist, har Ledin inga planer på att dra sig tillbaka. Hans engagemang för musiken är starkare än någonsin, och han är fortfarande en av Sveriges mest populära och uppbokade artister. 

Just nu är han aktuell med ett nytt album och snart är det premiär för bygdespelet ”Höga kusten. Sanningar och skrönor på sågverkens tid”, som baseras på Ledins nya låtar. 

Tomas Ledin i Allsång på Skansen 2022.

Tomas Ledins miljonbolag – så mycket tjänar han

Tomas Ledins enorma framgångar under åren har sannerligen givit honom klirr i kassan. Han är engagerad i sju olika bolag men det främsta, ”Acasso Music Aktiebolag” som även har flera dotterbolag under sig. 

Och det går inte dåligt för ”Acasso Music Aktiebolag”. Enligt Alla bolag visade det sig att bolaget hade en omsättning på 12,4 miljoner kronor och en vinst på hela 7,2 miljoner kronor. Tillgångarna i bolaget beräknades till svindlande 121,7 miljoner kronor.

När det kommer till Tomas Ledins inkomst kan han också luta sig tillbaka. Enligt uppgifter från  Skatteverket som Familjeliv tagit del av hade artisten en fastställd förvärvsinkomst på 2 498 000 kronor 2023. Utslaget på årets tolv månader ger det honom en genomsnittlig månadslön på ungefär 208 000 kronor.

Tomas Ledin belönades med Årets hederspris på Grammisgalan 2023.

Enorma lyxvåningen 

Men det är inte bara karriären som går bra för artisten. Ledin är gift med Marie Ledin, som är vd för Polarpriset. Paret har varit gifta i över 40 år och under det långa äktenskapet har de fått två söner ihop: Theo och John. På senare år har familjen även utökats med tre barnbarn. 

Barnen har sedan länge flugit ut boet, och man kan tänka sig att det ekar tomt hemma hos Tomas och Marie. Paret Ledin bor nämligen i en enorm våning på Östermalm i Stockholm. Lägenheten har tio rum och är 348 kvadratmeter stor. Enligt Hitta.se, i samarbete med Real AI, är bostaden värd omkring 45 miljoner kronor. Bostaden sträcker sig i två våningsplan. 

Faktum är att nedervåningen har fungerat som Polarprisets förfest-lokal i flera år. Vilket innebär att flera musikaliska ikoner har varit hemma hos paret Ledin, däribland bandet Led Zeppelin och Elton John. 

– Jag var ju väldigt förtjust i Elton John. Led Zeppelin var häftigt. De hade inte träffats på så länge när de kom hit. De stod i köket: "vad gör du nu, mår du bra?" Det var stort. Väldigt fint, sa Marie i "Här är ditt kylskåp" då, enligt Expressen

Marie and Tomas Ledin på Polarpriset 2016.

Missa inte: 

Vad kan man kasta på brudparet istället för ris? 

10 förslag på lyckönskningar att skriva i brudparets bröllopskort