Tone Sekelius om stödet från föräldrarna – efter avslöjandet om hemligheten

25-åriga Tone Sekelius är idag en mycket framgångsrik artist, programledare och Youtuber. Under våren är hon aktuell med både "Melodifestivalen" och "Let's dance", och ikväll även i "Renées brygga" där hon berättar hur det var för henne att komma ut för sina föräldrar och hur de tog emot beskedet att hon är trans.

tone-sekelius
Tone Sekelius är under året aktuell med sin medverkan i både "Melodifestivalen" och "Let's dance".

I februari 2021 släppte Youtubern Tone Sekelius en video där hon berättade att hon känt sig obekväm i sin kropp. Att hon alltid velat uppnå ett kvinnligt ideal och känt att hennes kropp är fel.

– Jag har kommit fram till att jag är trans, säger Tone i den känslosamma videon som idag har setts över en halv miljon gånger.

– Det är så dominant i min hjärna konstant, tillägger hon senare i videon och förklarar att det inte var helt lätt att berätta om sin hemlighet för sina familjemedlemmar.

Tone Sekelius i Melodifestivalen och Let's dance 2023

Sedan dess har Tone Sekelius bland annat släppt dokumentären "Mitt namn är Tone", varit med i "Melodifestivalen" och axlat rollen som programledare i "Paradise". I år är hon dessutom aktuell som en av deltagarna i "Let's dance" och som en av de tävlande i årets upplaga av "Melodifestivalen". Karriären går till synes som tåget för Sekelius och under onsdagen syns hon i TV4-programmet "Renées brygga" där hon bland annat berättar om hur hennes hemlighet togs emot av hennes mamma och pappa.

Tone Sekelius om stödet från sina föräldrar

I avsnittet berättar Tone att stödet från hennes föräldrar, åtminstone från hennes pappa, var komplicerat till en början. Men den processen och utvecklingen har Tone haft förståelse för.

"Du måste fatta att jag är exakt samma person. Det enda som har ändrats är att jag har bytt namn och pronomen.", ska hon ha förmedlat under ett samtal med sin pappa som hon menar troligen tyckte att informationen var lite för mycket att ta in – åtminstone till en början.

– Sedan dess är allt "great", säger Tone Sekelius i "Renées brygga", men poängterar att det var lite snårigt när hon skulle byta namn från Thomas till Tone.

– Jag fattar den grejen, och det är nog viktigt att man som barn förstår att det är inte en "en dag till en annan"-grej att byta ett namn, för en förälder.